Arranca la recol•lecció de les cireres amb expectatives de ser la millor campanya dels últims cinc anys

Ja ha començat a recol•lectar-se la primera cirera de Muntanyes d’Alacant, encara que amb 15 dies de retard, a causa de les baixes temperatures dels mesos de març i abril. S’estima que la producció siga de més de dos milions de quilos si la meteorologia es comporta. El passat dijous va arrancar la campanya 2009 de les cireres de la Muntanya d’Alacant amb perspectives que esta siga una de les millors collites dels últims cinc anys, estimant-se una producció de més de dos milions de quilos. Els quinze dies de retard amb què ha començat l’arreplega, a causa de les baixes temperatures de la primavera, han propiciat que el fruit adquirisca un excel•lent calibre i sabor inigualable.

Encara que les previsions són bones, els agricultors es mantenen cauts en el resultat de campanya ja que l’arribada de pluges en estos moments podria badar el fruit i llançar-lo a perdre, igual que ha ocorregut en les tres últimes campanyes, en les que gelades i pedres van perjudicar greument la collita de cireres de Muntanyes d’Alacant. “No volem avançar-nos perquè encara pot arribar alguna pluja que espatle el fruit, però tot indica que arriba el bon temps i que esta serà una de les millors collites dels últims anys. I és que, la cirera és un fruit molt artesanal i delicat que necessita moltes cures. A més, la de les Muntanyes d’Alacant, entre les que proliferen les varietats Burlat i Starking, es cultiven en secà i la seua selecció i classificació es fa manualment, la qual cosa aporta qualitat al fruit”, afirma Eladio Aniorte, president de Jóvens Agricultors-ASAJA Alacant.

Quant a les perspectives de futur d’este sector, des del Consell Regulador de Cirera de Muntanyes d’Alacant asseguren que este és un dels cultius que millor situat està en el mercat, ja que el seu preu d’eixida està en una mitjana de 6 euros el quilo, “preu un poc inferior al d’altres anys però acceptable”. A més, afirmen, que s’han recuperat camps que s’havien abandonat abans que apareguera la crisi econòmica. “Amb la crisi, moltes famílies d’estes zones s’han quedat sense treball i han tornat a recórrer a l’agricultura com a suport a les seues economies. Es nota que s’estan recuperant camps i això sempre és positiu”, explica Lola Llorens Domínguez, Secretària del CRIGP Cireres Muntanya d’Alacant.

Pel que fa a la línia d’investigació, des del Consell Regulador de Cirera de Muntanyes d’Alacant estan estudiant noves varietats d’este fruit per a guanyar en precocitat, valor afegit que sempre ha beneficiat a la cirera de la nostra província. “Volem guanyar precocitat ja que cada vegada existixen més explotacions de cirerers a Espanya i hem de buscar alguna cosa que ens faça destacar i que ens permeta continuar sent els primers a col•locar la nostra cirera en les prestatgeries dels supermercats”, assegurava el president de Jóvens Agricultors-ASAJA Alacant.


785 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!