‘Alternatives’ a la pol•lució

Una cooperativa comercialitza vehicles elèctrics i posa en venda un cotxe ecològic que a penes requereix de manteniment, a diferència del convencional, perquè no utilitza olis ni el motor corre risc de cremar-se. Sense sorolls, sense contaminació, sense despeses de combustible i perfectament útil per a desplaçar-se per la ciutat i la comarca. És el nou producte comercialitzat per Alternatives, la cooperativa de treball associat posada en marxa el passat any a Dénia per tres persones, Manolo, Nicolau i Mireia. Aquesta cooperativa es dedica a promoure el transport ecològic en la capital comarcal. Ara ha presentat el REVA, el turisme elèctric més venut a Europa i del que és el primer punt de venda en tota la Comunitat, i un dels 3 únics existents en tot l’Estat.

Alternatives, Cooperativa Valenciana de Treball Associat, és una d’eixes iniciatives empresarials que busquen molt més que la rendibilitat econòmica. Treballa en diverses línies per a promoure el transport ecològic i l’aplicació d’energies alternatives. “Circular sense contaminar ja és una realitat”, resa el lema de la cooperativa i ho confirmen els seus socis de la mà de Nicolau de las Heras. A més assegura que la seua suavitat al volant només és explicable una vegada es prova.

Amb aquesta filosofia de no contaminació ‘Alternatives’ comercialitza bicicletes, tricicles i ciclomotors elèctrics de distintes gammes. L’última aportació de la cooperativa és la més significativa, es tracta del vehicle de quatre rodes REVA, el primer cotxe elèctric homologat en el mercat nacional, del que ‘Alternatives’ és l’únic distribuïdor autoritzat de la Comunitat Valenciana. Un vehicle que només carregant la bateria en un endoll proporciona 80 quilòmetres d’autonomia i aconsegueix arribar fins als 80 quilòmetres per hora.

Una alternativa plenament econòmica. No sols per l’estalvi que suposa el no gastar combustible fòssil, sinó també per la important rebaixa del cost que suposen les subvencions establertes pels governs central i autonòmic per a l’adquisició d’estos vehicles ecològics, que permeten un estalvi d’uns 3.000 euros a rebaixar del preu de venda, que oscil•la, segons el model, entre els 9.900 i els 12.100 euros. A més, la cooperativa Alternatives ha negociat amb CAM Obra Social préstecs en condicions favorables per a l’adquisició d’estos cotxes. “Es poden comprar a 4 o 5 anys a uns 180 o 200 euros al mes, que ve a ser, més o menys, el que amb un vehicle de gasolina es pot gastar en combustible”.

I l’estalvi ve també perquè el cotxe elèctric a penes requereix de manteniment, a diferència del convencional, perquè no utilitza olis ni el motor corre risc de cremar-se. “L’únic manteniment és afegir-li aigua periòdicament”, expliquen els seus socis.


832 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!