Acció Urgent presenta un balanç molt positiu de les seus actuacions

El balanç presentat per la Regidoria de Sanitat i l’Associació Acció Urgent de Pego ha revelat que durant l’exercici de 2005 s’han atès més de 800 urgències al municipi i a les Valls, ja que aquest servei sanitari cofinançat per l´Ajuntament de Pego inclou l’atenció de la resta de poblacions que depenen sanitàriament de la localitat. Si es mira en deteniment l’informe presentat, el major nombre de casos han sigut els atesos en els domicilis particulars dels veïns de Pego i les Valls. Aquestes intervencions arriben quasi a les 400, i venen a atendre des d’infarts a ruptures i indisposicions de diferents tipus.

Després de l’assistència domiciliària, ha sigut la col•laboració amb la Policia Local de Pego i la Guàrdia Civil la tasca que més temps els ha ocupat els membres d’Acció Urgent, seguida per l’atenció d’urgències ocorregudes en la via pública (110 cossos), assistència a urgències en col•legis, institut i residència d’ancians (83 casos) i en els 65 accidents de circulació amb ferits que s’han donat a Pego.

Aquest servei sanitari va ser aprovat a finals de 2004 per tal d’oferir un servei sanitari efectiu a Pego i les Valls ja que davant qualsevol urgència que precisara atenció immediata, els malalts havien d’esperar uns 20 minuts fins a què arribava l’ambulància des de Dènia o Ondara. L’Alcalde i responsable de la Regidoria de Sanitat ha qualificat de “molt positiu” el servei.
Cal destacar que el primer semestre de l’any va ser el més actiu, ja que es registraren 472 atencions sanitàries enfront de les 390 sondejades des de juliol fins a Nadal. Segons l’Alcalde de Pego “no hem d’oblidar una altra faceta d’aquest servei sanitari, que és la realització de preventius en tot tipus d’actes oficials, des de la difícil tasca de la nit de Carnestoltes fins a l’atenció en esdeveniments esportius o festejos, ja que tot això ajuda a fer més segur el dia a dia dels pegolins”.

Acció Urgent no para i després de l´èxit aconseguit durant l´any passat, aquest any afegeixen un altre servei a la seua llista que consisteix en seguiments socials de malalts, sobretot ancians, que necessiten ajuda domiciliari, ajudant en certa manera la tasca que s´està duent a terme des de serveis socials.
593 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!