A principis de novembre l’Ajuntament de Pego es reuneix amb Cadastre

Després del plenari extraordinari en què, per 8 vots a favor (CdP, PSPV i BNV) i 5 abstencions (PP), es va aprovar demanar l’execució de la sentència que anul•la la ponència de valors cadastrals de Pego, el consistori pegolí continua el procediment marcat per a què aquesta sentència del TSJCV s’aplique en totes les seues conseqüències i a principis de novembre es reunirà amb la Direcció General de Cadastre per a avançar en els tràmits. Ràdio Pego dedica el ‘Taula Oberta’ de demà dijous a aquesta qüestió.
En el passat plenari extraordinari celebrat divendres 8 d’octubre, després de conèixer-se que la Direcció General de Cadastre no havia presentat recurs de cassació a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, i que, per tant la sentència del mateix, que anul•la els valors individuals i la totalitat de la ponència de valors cadastrals de Pego, era ferma; s’aprovava per 8 vots a favor, els de l’equip de govern i 5 abstencions, les de l’oposició, demanar l’execució de dita sentència. Amb aquest pas l’Ajuntament de Pego li està demanant a Cadastre que aplique eixa sentència que anul•la la ponència de valors. “Una vegada estiga anul•lada la sentència l’Ajuntament té l’obligació de demanar responsabilitats patrimonials per la ponència mal feta”, especificava l’alcalde de Pego, l’independent Carmelo Ortolà.

Eixa anul•lació de la ponència de valors, explicava el responsable d’Hisenda de l’Ajuntament de Pego, comporta “una responsabilitat patrimonial que serà defensada pel consistori pegolí, igual que va defensar la no legalitat d’eixa ponència de valors, aconseguint suspendre-la”.

També afirmava Carmelo Ortolà que “eixos diners els ha cobrat l’Ajuntament a través de l’IBI”, però aclaria que “s’han cobrat com deu cobrar un ajuntament. El problema és que els ha cobrat en uns valors mal fets que els ha fet un altre i ahí hi ha una responsabilitat de l’administració que fa eixos valors i és el que va ha demanar-li l’Ajuntament de Pego”.

L’Ajuntament de Pego va sol•licitar que es revisara la ponència de valors de Pego el 27 de novembre de 2003. Aquesta es va ser aprovada per la Direcció General de Cadastre i remesa al consistori pegolí l’11 d’octubre de 2007. És en 2010 quan la sentència emesa en 2009 pel TSJCV és ferma. Açò indica que la burocràcia i la justícia en aquest país continuen sent lentes. El que duu a pensar que l’execució de la sentència i les seues conseqüències positives per al poble de Pego, com és el pagament dels diners cobrats indegudament, també es poden fer esperar més del que tothom desitjaria.

El responsable d’Hisenda de l’Ajuntament de Pego posava com a exemple d’altres cadastres mal realitzats, la veïna localitat de Xàbia i es comprometia a assumir “les responsabilitats que s’hagen d’assumir”; alhora que asseverava que “l’Ajuntament de Pego es preocupa i es preocuparà per a què a cada ciutadà se li tornen els diners que haja pagat indegudament”.

El següent pas per a aconseguir això tindrà lloc a principis del mes de novembre, el 3 ó el 4, quan representants municipals es desplaçaran a Madrid per a assistir a una reunió amb la Direcció General de Cadastre. Eixa reunió servirà per plantejar solucions a “este problema” assegurava Ortolà. “Les solucions passen, primer per fer una revisió nova; segon, negociar la responsabilitat patrimonial de l’administració que ha fet la falta i si el Ministeri d’Hisenda vol reconèixer el tema es plantejarà com es volen tornar eixos diners i si no volen reconèixer el tema este alcalde té ben clar que va a presentar-li un contenciós com li’l va presentar en el tema del cadastre”.

En relació a la problemàtica que ha suscitat el Cadastre entre la població pegolina, l’alcalde del municipi feia memòria que “l’Ajuntament que jo he presidit durant dos legislatures, exceptuant el problema que hem tingut amb Cadastre, que no és un problema derivat de la gestió municipal […],no ha pujat cap impost durant els últims 7 anys”.

D’altra banda, l’independent Carmelo Ortolà manifestava no entendre la postura del PP de Pego que es va abstenir al passat plenari extraordinari per a demanar l’execució de la sentència i ara ha demanat la realització d’un altre plenari extraordinari per a “l’adopció per part de la corporació municipal del reconeixement de l’obligació legal de la devolució dels ingressos indeguts als ciutadans de Pego”.
482 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!