A les Deveses s’exigeix vigilància policial tot l’any


Per a evitar atracaments els veïns de les Deveses han exigit que la policia mantinga oberta les seues dependències tot l’any. El previst és que el lloc policial es pose en marxa aquesta setmana i romanga obert dos mesos. El comissari creu que la inseguretat en la zona «no és real» i que és la mateixa que en altres parts allunyades del nucli urbà.

La Policia Nacional i la Local de Dénia posaran aquesta mateixa setmana unes dependències a la zona de les Deveses a on hi haurà fins a quatre agents que vetllaran durant els mesos d’estiu per la seguretat dels ciutadans. Aquestes dependències romandran obertes en la zona que es troba a 15 quilòmetres del nucli urbà de Dénia fins al dia 1 de setembre, és a dir poc més de dos mesos.

La durada de vigilància no és temps suficient per als veïns dels Deveses, que ja han denunciat en diverses ocasions la gran inseguretat que pateixen i l’escassetat de la presència policial. En aquest sentit, els afectats consideren que amb aquesta mesura la policia nacional i local el que provocarà és que els «lladres se’n vagen de vacances i tornen novament després d’estiu per a començar a desvalisar novament les cases de la zona».

I és que segons van advertir els afectats la inseguretat ha augmentat molt durant els últims tres anys. De fet, al maig van denunciar que en pocs mesos una banda havia saquejat almenys 10 vivendes i inclús havien arribat a assaltar l’església de les Deveses. Per totes estes raons pensen que l’extensió de la presència policial dels dos mesos de l’estiu a tot l’any, ajudaria a solucionar el problema de la delinqüència i els veïns viurien un poc més tranquils.

Malgrat tot, el comissari de la Policia Nacional, Antonio Cabeza, va considerar que la inseguretat dels Deveses «és subjectiva» i «no és real» i va explicar que si la situació fora tal com relaten els veïns «el problema s’haguera solucionat d’arrel des d’un principi». D’aquesta manera, el comissari va precisar que en la zona dels Deveses «es produeixen robatoris però com ocorre en la major part dels llocs que estan allunyats del nucli urbà, però que no tenen massa importància perquè s’emporten coses sense valor ja que en la seua majoria es tracta de segones residències».

A més, Cabeza va afegir que durant els mesos d’hivern «sí» que hi ha presència policial si bé des de fa dos mesos s’han fet controls durant tots els dies. Per la seua banda el cap de la Policia Local, Andrés Taverner, va assenyalar que en el que refereix a les competències del seu servei, la situació de les Deveses «no és ni conflictiva ni preocupant» ja que les dades «no són alarmants» i va afegir que «són pareguts a altres zones de Dénia com les urbanitzacions situades en la vessant del Montgó». Una raó per la qual pensa que no cal mantenir les dependències durant els mesos d’hivern.

734 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!