“Promocions Adzaneta” torna a actuar, aquesta vegada a Tormos


El municipi ha denunciat l´intent d’usurpació de sòl, una vegada que el Cadastre d´Alacant haja paralitzat el mateix tipus d’operació a la Vall d´Ebo. L’alcalde de Tormos alerta que la promotora exigeix més terrenys a Pego, Sagra, Orba i la Vall de Laguar que suposarien la pèrdua de 20 milions de m2. Pego podria viure un procediment semblant segons apunten totes les proves.
Primer va ser la Vall d´Ebo i ara, Tormos. L’Ajuntament d’aquest darrer municipi ha denunciat l’intent d’usurpació de 4 milions de metres quadrats (4km2) de muntanya en el seu terme municipal per part de l’empresa «Promocions Adzaneta S. L.», seguint el mateix procediment que va utilitzar la mercantil a la Vall d´Ebo a principis del mes d’abril d’aquest mateix any.

Però la polèmica va més enllà, ja que suposadament «Promocions Adzaneta S. L.» pretén alterar la titularitat cadastral de 20 milions de metres quadrats de sòl a tota la Marina Alta. Vall d’Ebo, Vall de Laguar, Orba, Tormos, Sagra i Pego serien els municipis afectats per aquest possible intent d’usurpació a la comarca, segons ha pogut saber l’Ajuntament de Tormos al consultar l’assumpte amb el Cadastre, a Alacant.


Segons l’alcalde de Tormos, Javier Ripoll, del PP, el procediment seguit per la promotora al municipi per a apropiar-se de terrenys ha sigut el mateix que en el de la Vall d’Ebo. L’empresa demana l’alteració de la titularitat del sòl en el Cadastre d’Alacant aprofitant-se, en alguns casos, de la indefensió dels propietaris que tenen terrenys heretats de generació en generació i sense escriptura tot i que paguen, religiosament, els impostos corresponents a les terres.

L’alcalde de Tormos va apuntar dilluns que la zona municipal afectada per a l’intent d’usurpació és la partida Resingles, «tot muntanya» i, a més «sòl protegit en el Pla General d’Ordenació Urbana». En aquest sentit, el 60% del sòl és públic i la resta, el 40%, de propietat privada. Una situació semblant a la viscuda a Ebo.

Lla setmana passada el Cadastre d´Alacant, va notificar a l’Ajuntament de Tormos la sol•licitud, per part de «Promocions Adzaneta S. L.», d’alterar la titularitat de certs terrenys. L´Ajuntament ja ha posat en marxa la maquinària necessària per a aturar l´intent d’usurpació.

El Cadastre va anunciar a l’Ajuntament de la Vall d’Ebo fa pocs dies que la sol•licitud de «Promocions Adzaneta S. L.» s’ha denegat i arxivat, segons el regidor d’Urbanisme del municipi, Rafael Llodrà. Aquesta notícia ha estat acollida amb satisfacció per part dels responsables polítics i dels veïns afectats. No obstant, a l’empresa li queda la via civil per a reivindicar la titularitat dels terrenys.

Està previst que els responsables municipals es reuneixquen aquesta mateixa setmana amb els propietaris afectats per a al•legar contra el procés iniciat per «Promocions Adzaneta S. L.». Amb esta reunió, la intenció del consistori no és una altra que advertir els afectats de la maniobra de l’empresa i que presenten en el Cadastre els documents que acrediten la titularitat dels terrenys per a evitar la possible usurpació. En este sentit, l’ajuntament ha mostrat el seu suport legal i moral als propietaris afectats.657 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!