2.815€ va recaptar la Confraria del Santíssim Ecce-Homo en el festival de dissabte passat

Una quantitat que es dedicarà a pagar una part de la restauració de la cúpula de la Capella del patró del poble que va cedir el passat 2 de novembre de 2015. El president de la Confraria, Carlos Company, es mostrava molt satisfet per la resposta rebuda i, de fet, confessava que «no esperava tant» de recolzament.

14650051_10207324104409570_3743934318327514098_nEl passat 19 de novembre, va tenir lloc al teatre municipal de Pego un festival amb la finalitat de recaptar fons per a la restauració de la cúpula de la Capella del Santíssim Ecce-Homo. En ell van actuar, de manera desinteressada i majoritàriament, músics i músiques, cantants, grups i escoles de ball locals, però també de Madrid. Un festival organitzat per la Confraria del Santíssim Ecce-Homo de Pego junt amb el grup de Gent Jove del Santíssim Ecce-Homo i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pego.

festival-ecce-homoDurant dos hores el nombrosíssim públic al festival va ser testimoni d’un espectacle «molt entretingut», en paraules del president de la Confraria de l’Ecce-Homo. Van poder gaudir de les actuacions dels pianistes David Ortolà, José Pascual i de la pianista Claudia Ortolà, els cantants Paco Oncina (Cadell) i Jaume Ginestar, els trompetistes Rafael Cardona i Víctor Esteve, l’acadèmia de ball d’Eva i Carlos, la parella de ball llatí Raquel i Agustín, l’acadèmia de ball d’Analia, l’humor estarà a càrrec de “Grup Patinet”, el grup de flamenc “Desafio Flamenco” i “Los Niños Cantores”.

La recaptació neta d’este festival ha estat de 2.815€, segons informava dimarts passat als Informatius de Ràdio Pego el president de la Confraria, Carlos Company, que certificava que «el teatre estava a tope» i a més recordava que molta gent va col·laborar amb un donatiu de fila zero. Una resposta que va pillar, en certa manera, per sorpresa la Confraria del Santíssim Ecce-Homo que, en paraules de Company «no s‘esperava tant».

«Ara ja ens queda menys per a aconseguir l’objectiu d’arreplegar fons perquè la subvenció [que han aportat en un 91’7% la Diputació d’Alacant i en un 8,3% l’Ajuntament de Pego i que suma 70.900€] representa entre el 65%-70% del pressupost inicial del projecte de restauració. Ara quan l’obra ja estiga atorgada ja veurem el pressupost total i el que falta per posar», explicava el president de la Confraria de l’Ecce-Homo. Carlos Company també informava que dijous, previsiblement, se sabrà quina és l’empresa a qui se li adjudique l’obra.

not6021_5De moment, del que es fa càrrec la Confraria de l’Ecce-Homo és del lloguer de la bastida que fa uns 10 mesos que està muntada i que té un preu d’uns 600€ al mes. Estos diners s’aconseguixen d’actes com el de dissabte 19 de novembre, segons explicava Carlos Company. La situació econòmica de la Confraria des què va caure part de les teules de la cúpula de la Capella és bastant crítica i és que informava el seu president que dels dos comptes que tenen «en un ens vam quedar a zero i en l’altre quedava el mínim per cobrir les despeses de la capella i poc més». No obstant, la resposta de la gent fins ara, amb el festival, però també amb la compra de loteria del Santíssim Ecce-Homo, ha alleugerit eixa delicada situació, el que feia afirmar a Carlos Company que «és un orgull, sentir que hi ha gent que et recolza. És molt gratificant».


1782 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!