Josep Orihuel presenta el seu tercer poemari, ‘Cels de Sal’

L’escriptor pegolí trau a la llum un llibre que reflectix «la mirada serena i pura cap a la mar com a potenciador d’un univers diferent». El poemari ha estat prologat per l’artista multidisciplinari Pep Soler i la teclista de Lilit i Dionís, Clàudia Ortolà “Catxumba”. La presenta a Pego de Cels de Sal té lloc dissabte, 26 de novembre, a les 19.30h., a la Casa de Cultura. Comptarà amb la presència del periodista César Monzonís i es completarà amb una exposició d’aquarel·les basades en el llibre de Claudià Ortolà.

15055728_1337487316290904_7752806364446663652_nDissabte 26 de novembre, a la Casa de Cultura de Pego, el poble que ha vist nàixer i créixer, Josep Orihuel, tindrà lloc la presentació del tercer llibre del poeta pegolí, Cels de Sal. El nou poemari recull «la mirada senzilla, immensa i pura cap a la vida en general i la mar en particular» d’Orihuel. Cels de Sal és una selecció de treballs de l’autor majoritàriament escrits fa una dècada i trenca amb la trilogia iniciada amb L’àmbit prohibit (a l’any 2000) i Pels camins dels somnis (2004).

josep-orihuelEl poeta pegolí és una persona que estima la vida «amb una senzillesa apassionant», el que li permet extraure a cada moment, a cada instant, «una mirada alternativa a la de la resta de persones». Però a més, Josep Orihuel té la capacitat de plasmar en paper la seua visió de la vida amb una facilitat i nitidesa admirables. Això permet que el lector i la lectora s’identifiquen amb el sentir de qui escriu els versos, alhora que poden aconseguir traslladar-se fins a l’instant descrit pel poeta, al moment observat, asseguren aquelles persones que ja han pogut llegir Cels de Sal.

El llibre ha estat prologat per l’artista multidisciplinari Pep Soler i la teclista de Lilit i Dionís, Clàudia Ortolà “Catxumba”. En el seu pròleg l’escriptor denier qualifica a Orihuel com «un personatge d’aquest temps que se situa davant la vida amb la necessitat de compondre’s i recompondre’s a cada pas».

15194499_10208982954943492_2554367813746954764_oPer la seua banda, “Catxumba” descriu la nova creació d’Orihuel com «un viatge per la seua mar i pels somriures de la seua gent de caràcter amable i alegre que equilibren el seu univers». Un món, el del poeta pegolí, on «l’acadèmia i la raó queden desplaçats per a donar pas al súmmum de la creació (poètica en aquest cas): El cor».

La presentació del Cels de Sal serà a partir de les 19:30h., i comptarà amb la presència del periodista i director de les escoles de Teatre de Pego i Oliva, César Monzonís. A l’acte, Claudià Ortolà, presentarà una exposició d’aquarel·les basades en el llibre, a més de posar música pròpia a diversos poemes que seran recitats per l’autor.

 

2142 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!