1 de juny concentració a la plaça de l’Ajuntament i 9 de juny tall de N-332, són dos de les accions de protesta damunt la taula de la junta de portaveus de l’Ajuntament de Pego per exigir la construcció d’un pas elevat per a l’encreuament de l’Hostal de Sant Jaume

Dos propostes que es tractaran dijous que ve en la reunió de portaveus que hi ha convocada després d’un ple extraordinari. Hui en la Comissió sobre la Seguretat Vial i Mobilitats Sostenibles el diputat socialista Herick Campos preguntarà sobre la qüestió al govern. Al Senat el grup Compromís ha presentat una esmena al pressupost i, el més probable és que també ho faça el grup popular, segons ha avançat este matí el senador popular, Agustín Almodóbar als micròfons de Ràdio Pego.

Hui hem sabut que hi ha diferents iniciatives parlamentàries damunt la taula per a pressionar perquè s’avance en el projecte de redacció i posterior execució del pas elevat per salvar l’encreuament entre la N-332 i la CV-678, un dels punt negre amb nombrosos accidents, molts d’ells amb víctimes mortals. Així, l’alcalde de Pego ha informat que hui el diputat socialista al Congrés, Herick Campos té previst preguntar sobre esta qüestió durant la mesa de la Comissió sobre la Seguretat Vial i Mobilitats Sostenible que ha tingut lloc hui a la sala Argüelles. D’altra banda, també informava que en la sessió de control del Senat al Govern que té lloc esta vesprada, el grup Compromís té previst presentar una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) perquè s’incloga una partida pressupostària per a l’adequació del projecte de redacció del pas elevat de la N-332 al seu pas per l’Hostal de Sant Jaume.

Així, mateix, este matí, el senador popular Agustín Amodóbar Barceló, durant la seua visita a Pego este matí, ha declarat als micròfons de Ràdio Pego que, «a partir de demà demanarà i reclamarà al Ministeri de Foment tota la informació que hi haja sobre l’assumpte i a veure si podem reprendre el projecte i buscar-li una solució el més prompte possible perquè és un punt estratègic i important de la nostra xarxa de carreteres».

La visita del senador popular ha servit per a fer una reunió a l’Ajuntament de Pego amb els i les portaveus de la majoria de grups polítics de la corporació municipal per actualitzar la cronologia al voltant del projecte de pas elevat per salvar l’encreuament de l’Hostal de Sant Jaume. Este, prèviament a eixa reunió, comentava a Ràdio Pego que, les millores en vies de comunicació que es demanen des de Pego i la Marina Alta, en general, «són millores i assumptes d’interès general que defense que hem d’anar junts de la mà. No hem de penjar-nos medalles, sinó que hem d’anar tots junts a Madrid a reclamar-lo perquè ens interessa a tots i contribuïx a la millorar de la vida de tots els ciutadans», concloïa Almodóbar.

Després de la reunió mantinguda al despatx d’alcaldia, Enrique Moll, ha avançat a Ràdio Pego que dijous que ve, després del ple extraordinari que s’ha convocat per sol·licitar a la «Direcció Provincial d’Alacant la inclusió de la subvenció per a l’obra ‘Rehabilitació de l’antic col·legi Cervantes per a biblioteca’ que no es va incloure en el Pla d’Obres i Serveis 2018, en el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles» i valorar «la interposició de recurs contra l’aprovació d’eixe Pla, en cas de no acceptar-se, en aquest el projecte presentat per l’Ajuntament de Pego l’any passat al Pla d’Obres i Serveis de la Diputació d’Alacant», hi haurà una reunió de portaveus «per a canalitzar les diferents mesures que vullguem prendre de cara a pressionar a l’administració perquè ens tinguen en compte».

Actualment hi ha dos propostes damunt la taula «a falta de ratificar». Una és per al divendres 1 de juny. Una concentració a les 19.30h., a la plaça de l’Ajuntament. L’altra cita, de major envergadura és per a dissabte 9 de juny, cap a les 12.00 del migdia, a l’encreuament entre la N-332 i la carretera del mar, amb la intenció de tallar la carretera nacional. Esta mobilització intentarà sumar altres poblacions i associacions que facen ús habitual de la nacional 332. Estes són dos les propostes que falta ratificar. No obstant, es buscaran altres formes de pressió durant la reunió de dijous, alhora que s’intentarà tancar el calendari de mobilitzacions.

 

1724 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!