Xaló i Llíber preparen una manifestació per a reclamar un institut

Els xiquets i xiquetes d´aquestes localitats actualment es desplacen fins a Benissa per a rebre classes de segon Cicle de Secundària. En un futur Orba serà la destinació d´aquests xiquets i xiquetes, segons va indicar la Conselleria d´Educació. La notícia no ha agradat els pobles que composen la Vall del Pop, que volen reclamar el seu dret a tenir un institut de secundària. És per això que estan pensant en mobilitzar-se. Els veïns de la Vall del Pop i sobretot els xiquets i xiquetes que habiten allí estan farts d´haver d´alçar-se hores abans del previst per a poder arribar a hora a les classes de secundària. La raó és que han de desplaçar-se cada dia lectiu fins a Benissa, actualment. En breu, però, pot ser que la destinació siga distinta i en comptes de viatjar cap allà s´hagen de desplaçar fins a Orba. Això és el que es dedueix per les indicacions de la Conselleria d´Educació que ha anunciat que construirà un Institut d´Educació Secundària a aquesta població i que acollirà, entre d´altres, els alumnes de més d´11 anys dels municipis de la Vall del Pop i la Vall de Laguar.

La proposta ha assentat com un pitxer d’aigua freda entre els veïns de localitats com Xaló i Llíber que inclús han advertit de la convocatòria de protestes després de conèixer les intencions del departament que dirigeix el conseller Alejandro Font de Mora. «Si és necessari fer una manifestació la farem perquè tenim dret a exigir un IES per als nostres fills i néts», asseguren els ciutadans en un comunicat.

La tramitació d’un PAI que suposa l’expansió del nucli urbà d’Orba ha sigut el detonant de la polèmica ja que arran de l’aprovació del pla urbanístic l’alcalde de la localitat, el popular Francisco Villar, va assenyalar que amb el PAI es possibilitava la construcció d’un IES a què acudirien els alumnes dels pobles de la Vall del Pop, Orba i la Vall de Laguar.

Les AMPA de la Vall del Pop ja han arreplegat signatures per a comptar amb un IES. I és que el nombre d’habitants de la zona (més de 10.000 entres diverses poblacions) els dóna dret a comptar amb un institut. Els ciutadans de la Vall del Pop estan «farts de dependre sempre d’altres localitats en els serveis més necessaris» perquè «els nostres pobles van creixent i, cosa rara, cada dia tenim menys serveis bàsics» i es van queixar que «ja està bé que per a l’administració només existim quan hem de pagar impostos, però no per a donar-nos uns serveis educatius bàsics».

Un dels arguments que exposen els veïns és que la població amb què compte Xaló és major que la de la localitat d’Orba i, en este sentit, els mateixos ciutadans van asseverar que es tracta d´«una situació inaudita i volem manifestar-li a Conselleria d’Educació, si és ella la que ha pres esta decisió, que ens resulta tan estranya de comprendre que no ho anem a consentir».


372 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!