S’inaugura un nou tram de la ruta xacobea per terres valencianes

Es tracta del trajecte que unirà Beniarrés amb Albaida. La ruta té la seua eixida per la serra de Salem. Les persones interessades en acudir amb autobús fins a Beniarrés poden telefonar al 96 551 50 59.
Beniarrés-Albaida. Eixe és el següent pas que continua amb la ruta del camí de Sant Jaume des de la Marina Alta, més concretament, des de Xàbia cap a Santiago de Compostela. Es tracta de la setena etapa que es desenvoluparà el diumenge, 6 de febrer a partir de les 9 del matí pel que es coneix com a Camí d’Alba, a la comarca de la Vall d’Albaida.

Està previst que a les 9 del matí es duga a terme la benedicció del camí enfront de la parròquia de Beniarrés. A les 9:30 es passarà a segellar les acreditacions i s’anirà a buscar l’eixida de la ruta per la serra de Salem, on al llarg del trajecte i al passar pels diferents termes municipals que s’inclouen en la ruta els ajuntaments tindran el detall de segellar les acreditacions dels pelegrins que ho desitgen. Aquest fet només es donarà el dia de la inauguració de la ruta, és a dir, el proper diumenge.

A les 13 hores s’esmorzarà, el que cadascú duga a la motxilla, a la Font Freda i es continuarà caminant. A les 15 hores està prevista l’arribada a l’alberg de la Casa del Clau on es dinarà, amb un preu de 6 euros per menú per qui el vullga tastar. Per a reservar el dinar, les persones interessades poden posar-se en contacte amb la Tourist Info d’Albaida telefonant al 96 239 01 86. A l’alberg de la Casa del Clau es tornaran a segellar les acreditacions. En aquest indret serà també on es produisca el traspàs d’organització per les autoritats. A les 16:30 hores està prevista l’eixida de l’autobús de tornada a la Marina Alta. Un autobús gratuït oferit per l’Ajuntament de Beniarrés. Si hi ha alguna persona interessada en completar aquesta setena etapa del Camí de Sant Jaume pot telefonar al 96 551 50 59, de 9 a 15 hores, per a demanar si encara queden places en l’autobús.

L’itinerari traçat per a la setena etapa que cobreix de Beniarrés a Albaida s’inicia a la parròquia de Beniarrés, al límit de les províncies d’Alacant i València, lloc des d’on es poden contemplar dues valls. Des d’allí es buscarà el camí forestal que transcorre pels termes municipals de Salem, Beniatjar, Otos, Bèlgida, Carrícola, Palomar, Atzaneta d’Albaida i la mateixa Albaida.

La ruta cobreix 22 quilòmetres i 375 metres. Té una dificultat alta durant els primers 40 minuts de recorregut i després és baixa. Es calcula que es pot cobrir en 5 hores i 30 minuts a peu, 3’30 a cavall i 3 hores en bicicleta. És interessant dur, per a fer el trajecte alguna peça d’abric, bon calçat i esmorzar.465 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!