Sant Miquel ofereix el seu estiuet per a celebrar la festa en el seu honor

Aquest cap de setmana Sant Miquel ha complit amb la tradició i ha permès l’estiuet que tant fama li ha donat, el del finals de setembre. Així ha permès que la festa que li va organitzar el barri haja estat tot un èxit i haja tingut un alt grau de participació. En ple estiuet de Sant Miquel, com marca la tradició que tanta fama li han dut a l’arcàngel, el carrer Sant Miquel va albergar durant divendres i dissabte passat: Concert d’intercanvi de bandes entre l’Agrupació Musical de Pego i la Banda Municipal de Benissa, aurora, atraccions i jocs tradicionals per als xiquets i xiquetes, missa, balls valencians oferts per les Dansaires d’Uxola, sopar popular i posterior orquestra, tot en honor a Sant Miquel, cap dels exercits celestials i per tant, príncep dels àngels.

Els veïns i veïnes del carrer Sant Miquel continuen donant les gràcies a tot el poble pel seu recolzament en la recaptació de fons per a restaurar l’ermita i per acudir als actes que s’organitzaven aquest cap de setmana, unes activitats que han estat preparades per tothom del barri, “el pes l’hem repartit entre totes”, assegurava Dolores “La coloma”, després de ballar-li a Sant Miquel amb la resta de Dansaires d’Uxola.

De tots és sabut que les cançons populars es basen, majoritàriament, en la realitat social que rodeja els compositors de les lletres. Els santmiquelers tenen fama de valents i festers, de no importar-los deixar el treball per venerar el seu patró. Tots junts li ofereixen “ball, festa, menjar i porrat” i li mostren “gran respecte al sant”, relata la cançó dels santmiquelers.

260 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!