Reunió informativa sobre el PAI de Benitubes organitzada per l´Ajuntament

La Casa de Cultura de Pego va acollir, dimecres passat, la reunió informativa sobre el PAI de Benitubes organitzada per l´Ajuntament per tal de comunicar als propietaris afectats els canvis que s’han executat sobre l’antic PAI de Benitubes que data de 1999 i consultar als implicats si donen la seua conformitat al projecte presentat per tal de poder tirar-lo endavant o no.
L’assistència dels propietaris i propietàries fou massiva. Abans de començar la sessió molts d’ells tingueren temps per consultar els plànols que s’exposaven fora del saló d’actes de la Casa de la Cultura. A la reunió també assistí l’arquitecte que ha revisat el projecte Ricardo Alemany Salvador.

Aquest PAI recordem, reprèn el projecte presentat el 1999 per l’antic equip de govern de l´Ajuntament de Pego i que va ser suspès per ordre del Tribunal Superior de Justícia per les deficiències detectades. El nou PAI ha estat gestant-se durant dos anys per tal de millorar aquestes deficiències inicials i ara, una vegada s’han executat quasi completament la resta de PAIs que afecten el casc urbà del municipi, és a dir els dels Sector I, Verdales i Clot, l´Ajuntament ha decidit donar a conèixer els propietaris afectats les novetats principals que incorpora el projecte.

Estem parlant , en primer lloc, d’una ronda perimetral que suposarà una via d’escapament del tràfic de l’interior del casc urbà. En segon lloc, es disposarà de terrenys dotacionals on s’ubicarà una residència geriàtrica i en tercer lloc, es comptarà amb una plaça amb jardí que connectaria amb projectes de futur a Pego.

Durant la reunió es comentà que es manté la mateixa tipologia de vivendes que contemplava el projecte inicial, parcel•les de 400 m2. Només hi ha un o dos patis que toquen el poble on està previst fer pisos de 3 i 2 altures per no trencar amb la imatge visual del casc urbà i la zona residencial que serà Benitubes. En el torn de paraules un propietari i constructor de Pego plantejà la possibilitat de modificar la tipologia. Des de l´Ajuntament s’explicà la impossibilitat de fer una actuació d’aquest tipus perquè això suposaria la modificació puntual del Pla General amb un retard burocràtic d’anys, a més afirmaven la conveniència d’assignar Benitubes com a zona residencial per la seua futura connexió amb altres tipus de projectes similars en la zona de Benitjat i Sant Antoni.

El moment més tens de la reunió va tenir lloc en el torn de paraules, quan es preguntà si no es podia obtenir cap ajuda per a la construcció de la ronda perimetral. Ja que alguns entenien que era un cost molt important perquè només la pagaren els propietaris afectats en el PAI de Benitubes. L´Ajuntament va aclarir que no es podia negociar cap ajuda perquè la ronda, que tindrà 18 metres d’ample, està dissenyada dins el PAI.

El nou Pla d’Actuació Integral ha intentat reduir al màxim els costos d’urbanització evitant, entre d’altres coses, tombar un elevat nombre de cases de cases ja existents. A hores d’ara només es contempla tombar dues cases.

Un dels temes que també preocupava els assistents era la reparcel•lació, que no es duria endavant si el projecte no s’hagués acceptat pels elevats costos que suposa. Finalment, però, en una votació a mà alçada, una majoria de propietaris i propietàries, van acceptar que es tire endavant el projecte de Benitubes donant així llum verda al PAI.

277 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!