Rebuig front a una nova línia elèctrica aèria

El Verger i els veïns de les propietats afectades denuncien que la Conselleria els ha deixat indefensos al notificar l´expropiació dels terrenys d´una manera errònia. La línia preveu donar servei a les noves urbanitzacions de Pego i Benimeli. Els nous projectes urbanístics previstos en l’interior de la Marina Alta suposaran milers de vivendes noves i un augment poblacional considerable. Per a assumir el creixement demogràfic es fa necessari augmentar els serveis. És per això que l’empresa Iberdrola preveu construir una nova línia elèctrica en dos trams que afectarà els termes municipals del Verger, Benimeli, Pego i Ràfol d’Almúnia amb la finalitat de «millorar i ampliar les xarxes de distribució d’energia elèctrica, donar major qualitat de servei i complimentar les peticions de nous abonats». La infraestructura pretén donar electricitat a les noves urbanitzacions de Penya Roja, a Pego, que suposarà 1.500 vivendes i altres 1.000 en la falda de Segària, a Benimeli. A més, també ampliaria el servei a Monte Pego.

No obstant, este projecte s’enfronta a un fort rebuig veïnal en el seu primer tram, ja que afecta 20 finques del Verger que són propietat d’agricultors de la comarca. A més, l’Ajuntament del Verger també ha mostrat les seues reticències a la nova instal•lació elèctrica perquè afecta sòl protegit. Els propietaris afectats per la nova línia elèctrica han assegurat que l’expedient està infestat d’irregularitats. Entre elles, que les notificacions dutes a terme per la Conselleria d’Infraestructures als propietaris s’han dut a terme de manera errònia, és a dir, «en domicilis inexistents».En este sentit, els afectats no han pogut al•legar al desconèixer que sobre els seus cultius estava previst un línia elèctrica.

La línia discorrerà soterrada des de la subestació del El Verger fins a l’autopista AP-7 i, després, fins al límit amb Benimeli. Per la Partida Portelles ja serà aèria. Més d’un quilòmetre de línia elèctrica aèria que suposarà una servitud de pas de 150 metres a cada costat de la infraestructura. En este sentit, els propietaris de sòl agrícola a la Partida Portelles lamenten que els seus terrenys ja no tindran cap valor i que la línia elèctrica «suposarà la nostra ruïna». apuntava Ximo Sendra, un dels afectats.

Davant d’esta circumstància, els afectats han mantingut ja diverses reunions i asseguren sentir-se «estafats per la Generalitat». «L’administració hauria de defendre’ns com a ciutadans que som però, en canvi, estem completament indefensos per la seua forma de gestió», explicava Sendra. De fet, els propietaris no van rebre de manera correcta les notificacions fetes per la conselleria i afirmen que «hem pagat tots els impostos sense problemes i ara resulta que les notificacions als propietaris afectats pel línia elèctrica arriben malament». Davant d’esta situació, els afectats mantindran intentaran esgotar tots els recursos legals i rebutjar la línia elèctrica. Tot i que els propietaris estan en contra que s’execute el projecte, estan disposats a acceptar l’estés elèctric sempre que siga soterrat.

Per la seua banda, l’Ajuntament del Verger va presentar almenys dos al•legacions contra la línia elèctrica. El consistori també rebutja la infraestructura i recorrerà la decisió de la conselleria i inclús anirà als tribunals «per a defendre els interessos generals del municipi».
L’alcalde del Verger va assegurar ahir que l’estés afecta la coneguda com a Fundació de la Muntanyeta, on proliferen les propietats d’agricultors que es dediquen al cultiu de la taronja.485 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!