Protecció dels penya-segats de la Marina Alta


El Ministeri de Medi Ambient destinarà 1 milió 800 mil euros per a protegir els penya-segats de Calp, Benissa i Xàbia.
El Consell de Ministres va autoritzar divendres passat les obres d’emergència per a la reparació de danys ocasionats en diversos penya-segats de la costa de la Marina Alta. L’import que s’ha decidit destinar és de al voltant d´un milió 800 mil euros per a tot el litoral de les comarques d’Alacant. El govern va argumentar que a causa de característiques morfològiques de la costa d´Alacant i les variacions constants de les seues condicions ambientals, es produeixen nombrosos despreniments que incideixen directament en la seguretat dels visitants d’aquestes zones.

Les zones afectades per aquest pla de protecció del Ministeri de Medi Ambient són la platja de Calp, la cala Port, Bassetes i Advocat de Benissa, la platja del Moraig de Benitatxell i la Granadella, Ambolo i Tangó de Xàbia. Durant el passat estiu van haver de tancar-se diverses zones de platja a l’haver-se detectat esfondraments que van crear desestabilització en els fons de les platjes, posant en perill els usuaris de les mateixes durant l’època estival.

Recordem, també, que la ja s´han fet intervencions per tal de protegir els penya-segats. El primer lloc fou la Cala Tangó de Xàbia, on es van instal•lar malles d´acer que evitaran el greu problema de despreniments que pateix el litoral rocallós.

En total, la superfície de penya-segats de la Marina Alta que es protegiran amb xarxes d´acer és de 2.225 m2. El projecte també inclou instal•lar malles de seguretat a la platja de l´Albir, a l´Alfàs del, a la Marina Baixa.

206 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!