Pego compta des de hui amb una sala de lactància

La regidoria de la dona i el Grup Nodrissa han fet realitat un espai íntim i tranquil al centre del poble, a la residència, perquè les mares de Pego puguen donar el pit als seus bebès, a més de canviar-los els bolquers o donar-los biberó o d’altres aliments perquè la sala compta amb un microones. Pego compta des de hui mateix amb una sala de lactància perquè les mares que donen el pit puguen exercir aquest acte natural sense haver de tornar a casa cada vegada. I és que recordem que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana la lactància natural exclusiva fins al 6 mesos d’edat i de complement fins als 2 anys, com alimentació ideal. Per a fomentar això mateix, la regidoria de la dona junt al grup Nodrissa, ha decidit condicionar un espai apropiat per a afavorir aquest fet perquè, com apuntava el regidor de l’àrea, el nacionalista Àngel Sendra, “és un orgull tenir una sala ací en el poble de Pego perquè les dones puguen donar de pit. Tot açò comporta que tinguem uns habitants molt més sans”.

I és que s’entén que els ajuntaments que afavoreixen la lactància materna estan invertint en salut. És per això que des del consistori pegolí la resposta a la proposta del Grup Nodrissa ha estat positiva, ja que aquest Grup treballa junt al Servei de Pediatria de l’Hospital Marina Alta per tal d’afavorir la promoció de la lactància materna dins el projecte “Ciutats Sanes” patrocinat per l’OMS, a tota la comarca.

A Pego la sala de lactància que des de hui mateix ja es pot utilitzar se situa, com s’ha indicat, en un punt cèntric, en la residència municipal per tal de facilitar la utilització d’aquesta i alhora “afavoreix el que les mares puguen eixir en els seus menuts a passejar, a fer les compres o al que siga, i dóna salut a estos xiquets que creixen dins de Pego”, afirmava Àngel Sendra.

Per a accedir les mares només han de seguir les senyalitzacions que es localitzen en la residència o preguntar a la gent que hi treballa allí. De tota manera, per a més senyes l’edil nacionalista encarregat de l’àrea, explicava que està situada a la primera planta i descrivia el que té: Canviador, suport per a canviar la roba al bebè, taula menuda, paper de cuina o mocadors, una pica, wc menut, cadires, balancí, calefacció i microones. Un espai, en definitiva, concloïa Sendra, “íntim i tranquil”.

Aquesta iniciativa, asseguren des del Grup Nodrissa “serà molt valorada per la nostra població, el turisme, els visitants de la nostra comarca i els xiquets i xiquetes que, al cap i a la fi seran els principals beneficiaris”.453 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!