Obert el termini per a sol·licitar una barra a Carnestoltes de Pego

Les sol·licituds es poden presentar fins el 31 de gener a la segona planta de l’Ajuntament de Pego. L’1 de febrer se celebrarà una reunió informativa per perfilar els detalls. Carnestoltes de Pego 2013 es tornarà a dur-se a terme als carrers del municipi.
El proper 9 de febrer Pego celebrarà el seu Carnestoltes. Per tant, dissabte que ve, 2 de febrer, el torn és per a la ‘Baixà’ del riu Bullent, a partir d’aproximadament les 13 hores des del Pas del Bullent. La ‘Baixà’, que arriba a la seua XXVIII edició, serà un primer tast de les ganes de disfressar-se de la gent de Pego i de les rodalies.

Però serà el 9 de febrer quan Pego prenga el pols de les disfresses que tornaran a omplir els carrers del poble. Durant unes hores, els principals carrers estaran plens de festa i de gent. Recordem que a l’edició anterior es va recuperar l’esperit tradicional del Carnestoltes i l’experiència va ser un èxit. La conseqüència, enguany es torna a repetir, el Carnestoltes pels carrers de Pego, sempre tenint respecte pel poble i pel veïnat.

Avancem que enguany la tradicional desfilada començarà a les 23:30, on es decidiran els premis a la millor disfressa individual i a la millor colla. Com a novetat, la música acabarà més prompte, a les 5 del matí, dins del casc urbà. Parel·lelament, a l’avinguda Joan Carles I, on se situaran totes les macrodiscomòbils, junt a les discoteques de Pego, l’horari d’activitat serà fins les 8 del matí, per a intentar respectar també a aquells pegolins que no volen participar de la festa i també tenen dret al seu descans, informen des de la Regidoria de Festes.
De la mateixa manera, també s’oferirà a la gent del poble la possibilitat de posar “barres” a les zones permeses. Per això, tota la gent que vulga posar una barra la Nit de Carnestoltes haurà d’omplir la sol·licitud que es pot descarregar a la web de l’Ajuntament de Pego, www.pego.com, i presentar-la a l’Ajuntament fins el 31 de gener. Una vegada la regidoria de Festes tinga totes les sol·licituda es farà un sorteig el dia 1 de febrer.

Com en edicions anteriors hi haurà tres zones de música, una al Pla de la Font amb l’Orquestra “Limite”, una altra a la Plaça del Mercat amb la “Crash” i recuperem un nou emplaçament a l’Avinguda d’Alacant (encreuament Passeig Reina Sofia) amb l’orquestra “Tribu”. Per a tots el veïns perjudicats s’habilitarà un aparcament amb vigilància privada per a poder deixar els vehicles fins l’endemà de matí.

I per a completar la Diada de Carnestoltes, pel matí hi haurà la II Desfilada Infantil a les 11 del matí des de la Plaça del Mercat fins al Pla de la Font. Allí hi haurà jocs i animació infantil per a tots els xiquets i les xiquetes. Des de la regidoria de Festes fan notar que, el més convenient és que els menuts s’apunten, per classes o quintes, a l’Ajuntament de Pego. L’objectiu és fer una previsió de música a contractar i altres detalls necessaris perquè tot vaja com la seda.

Per a acabar el Carnestoltes, el dia 16 de febrer Pego celebrarà l’Enterrament de la Sardina, amb un passacarrer que eixirà des de la Plaça de l’Ajuntament a les 00:00. Este començarà amb un senyal pirotèctic i després hi haurà correfocs a càrrec de “Foc i Som”, amb el seu espectacle “The Wall”.
459 Visites

Deixa un comentari

Open chat
Hola!!