Nova web per a l’Ajuntament de Pego

La imatge digital del consistori pegolí ha canviat la seua imatge afegint-li pestanyes com la de l’àera de Joventut en la que es pot accedir a informació d’interés per a joves. L’àrea d’Esports té un geolocalitzador. A més, es vol promocionar la seua electrònica situant el seu accés a un espai ben visible a la nova web.
Hui en dia una pàgina web és una carta de presentació per a aquelles persones que no et coneixen i busquen informació sobre tu. Esta premissa s’aplica tant a persones com a administracions. És per això que en esta nova legislatura la regidoria de Noves Tecnologies s’havia proposat millorar la imatge institucional de l’Ajuntament de Pego. El primer pas ha estat canviar l’aparença de la web municipal, www.pego.org. La nova web té noves àrees i també una més fàcil i senzilla navegació.
Entre les novetats que presenta, una àrea de Joventut que fins ara no existia i la regidora, Rebeca Bañuls, «creia que era una àrea que pot interessar a la gent i que creiem que és prou important». En ella els i les joves, eixes persones que ja han nascut en l’era digital, podran trobar informació del seu interès com «un cercador de beques, com estudiar a Europa, un apartat de vivenda per a joves, com buscar on es poden estudiar idiomes fora o buscadors de treball», en definitiva, «és una manera perquè els joves tinguen tota la informació en un mateix espai», afirmava Bañuls.

La nova web de l’Ajuntament de Pego, en les àrees d’Esports i d’Educació, incorpora un geolocalitzador. Esta ferramenta permet, com explicava Rebeca Bañuls, «que si utilitzes un telèfon mòbil o una tauleta en punxar a l’adreça que apareix a la web, t’apareix un mapa mostrant-te la ubicació de la instal·lació que busques», una eina indicada sobretot per a la gent que ve de fora, assenyalava la regidora de Noves Tecnologies.

Destacava Rebeca Bañuls la Seu Electrònica, un espai virtual a través del qual es pot accedir a la informació, serveis i tràmits electrònics de l’administració local, el que permet que estos es puguen fer des de qualsevol lloc i en qualsevol moment, evitant així els desplaçaments a les dependències municipals. Els tràmits administratius que es realitzen a través de la Seu Electrònica tenen la mateixa validesa que els que s’efecturen de forma presencial. Per a fer-los només se necessita «un certificat digital», una qüestió que, assegurava la regidora de Noves Tecnologies, «no és massa difícil d’aconseguir». També està activada a la web de l’Ajuntament de Pego, la facutra electrònica, el perfil del contractant, el que portava a afirmar a Rebeca Bañuls que esta web «està molt ben dotada».

Dins la Seu Electrònica es troba el Portal de la Transparència, un nou requisit que sol·licita la Generalitat Valenciana que «a poc a poc anirem omplint eixe espai com ens vam comprometre en el plenari i, a final d’any estarà complet», declarava Bañuls.

La nova web de l’Ajuntament de Pego permet navegar d’una manera més «senzilla, ràpida i còmoda», descrivia la regidora de Noves Tecnologies. És més intuïtiva a l’hora de trobar «tots els apartats i totes les àrees». Rebeca Bañuls deixava la porta oberta a «qualsevol suggerència per millorar la web» i fer-la més completa.


464 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!