Només cent mil euros per al tren Dénia-Gandia

S´haurà de continuar esperant. L’Infraestructura més demandada pels ciutadans de la Marina Alta i pels turistes que ens visiten, continuarà esperant. Ni govern central ni Generalitat donen un impuls seriós al projecten i intenten contentar als ciutadans amb partides testimonials. A banda, les principals inversions a la comarca són per a l’aigua i la variant del Verger i Ondara.
L’estudi informatiu per a executar el tram del tren Gandia-Dénia pareix interminable. Es més després de més de 10 anys d’estudis, contra estudis i doctorats, deuen de ser el tram de ferrocarril més estudiat del mon. Això sí, ni una sola travessa. Els pressupostos generals de l’Estat per al 2007, que es van fer públics ahir, van tornar a contemplar -igual que l’any passat- només 100.000 euros per al tren de via ampla que unirà les comarques de la Safor i la Marina Alta.

Este mandat pareixia que existia bona predisposició entre la conselleria i el ministeri per a firmar un conveni que seria el primer pas per a construir el tren Gandia-Dénia. No obstant, el conveni segueix en l’aire i les dos administracions no es posen d’acord sobre quina part del cost ha d’assumir cada una. Els alcaldes de Dénia, Gandia i Oliva han exigit que la conselleria i el ministeri arribaren a un acord per a fer realitat una promesa que compleix més d’una dècada.

No obstant, el mateix ministeri ha licitat el projecte de duplicació del tram El Verger-Ondara de la N-332 i destinarà 660.000 euros al projecte. Quasi sis vegades més que per al tren Gandia-Dénia. Esta actuació té com a objecte augmentar la capacitat d’este tram, ordenar els accessos i millorar el desaigüe transversal. Per a la variant de Benissa, també una quantitat testimonial de 100.000 euros.

A més, els pressupostos també contemplen la rehabilitació de l’edifici de Torrecremada per a ús públic a Dénia i inversions per a la comunitat de regants d’Alcanalí i Xaló. La laminació i millora del drenatge en la Rambla de Gallinera és una altra de les obres en què invertirà l’Estat en 2007, com ja anunciarem des de Ràdio Pego la setmana passada.

Els pressupostos generals de l’Estat també destinen partides importants per al pla de desalinitzadores en la Marina Alta. De fet, en l’annex d’inversions reals, El Govern preveu 18,8 milions d’euros per a ampliar la desalinitzadora de Xàbia, dels que 11 milions es gastaran en 2007.. A més, la planta de Dénia també ve contemplada sota una partida de 24,5 milions d’euros, xifra esta a què cal sumar 8,8 milions per a obres complementàries.

D’altra banda, també hi ha una partida per al tractament terciari i reutilització de les aigües residuals de l’EDAR de Xàbia.
352 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!