Medi Ambient posarà a funcionaris al capdavant dels 22 parcs naturals

El secretari autonòmic Julià Álvaro diu que la convocatòria definitiva es farà quan haja pressuposat. Mentrestant, Medi Ambient inicia un procés per a cobrir les places amb funcionaris que ho sol·liciten en comissió de serveis i obrirà una borsa d’interins per a la resta a llicenciats en Farmàcia, Biologia, Ciències Ambientals, Geografia, Enginyeria de Monts i Enginyeria Agrònoma.
La conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ja va anunciar al mes d’agost que s’anava a posar en marxa un procés de concurs públic per a triar els nous directors/es dels parcs naturals. Ahir a les Corts el secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro va anunciar en les Corts que s’inicia un procés que cobrirà momentàniament els llocs vacants de director/a de 22 parcs naturals amb comissions de servei de funcionaris i per mitjà de l’obertura d’una «borsa de treball».
El secretari autonòmic Julià Álvaro va criticar ahir en les Corts el desmantellament de la figura de director-conservador de parc natural per la de «dinamitzadors», anomenats «a dit» per l’anterior govern de la Generalitat. Segons va recordar, estos nomenaments van recaure en persones «afins» que excepte «honroses» excepcions «no tenien capacitat tècnica ni mèrits objectius i demostrats». Álvaro defensa que, d’esta manera, la selecció dels responsables de la direcció dels espais protegits permetrà localitzar les persones més preparades, d’una manera més neta i transparent.

El secretari autonòmic de Medi Ambient va dir que estos nomenaments «han perjudicat» la gestió dels parcs naturals valencians i va descriure les dificultats del procés administratiu per a reposar la figura del director-conservador.
Álvaro va admetre el caràcter «provisional» del procés que s’inicia i que només culminarà amb la celebració d’oposicions quan haja pressuposat.

Tampoc ha sigut possible, segons va explicar, incrementar el nombre de directors que en algun cas hauran de compartir dos o més espais protegits en l’Albufera, Ifach, Serra Gelada, el Montgó, marjal de Pego-Oliva, Font Roja, Serra Mariola, Illes Columbretes, Desert dels Palmes, Prat de Cabanes, Serra d’Irta, Llacunes de la Mata -Torrevieja, Salinas de Santa Pola, El Fondo, Serra d’Espasa, Serra Calderona, Congostos del Cabriol, Chera-Sot de Chera, Massís de Penyagolosa, Tinença de Benifassà, Túria i la Pobla de Sant Miquel.
Medi Ambient inicia un procés per a cobrir les places amb funcionaris que ho sol·liciten en comissió de serveis i obrirà una borsa d’interins per a la resta a llicenciats en Farmàcia, Biologia, Ciències Ambientals, Geografia, Enginyeria de Monts i Enginyeria Agrònoma.
599 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!