Medi Ambient i Reciclatge, protagonistes del segon Consell Jove de Pego

Ahir d’11 a 13h., el ple de l’Ajuntament de Pego va estar pres per xiquets i xiquetes d’Ambra, Carolina Sala, Rosalia Bondia i Sant Antoni. Junt amb l’alcalde i el regidor d’Educació van debatre sobre Medi Ambient i van triar el tema a desenvolupar en el proper Consell Jove, el proper 28 d’abril, l’assetjament escolar.
Ahir va tenir lloc el segon Consell Jove de Pego. Es tracta d’un òrgan consultiu format per 20 representants de tots els col·legis del municipi, quatre alumnes de 5é i 6é per escola i línia. La sessió d’ahir del Consell Jove va estar presidida pels representants del col·legi públic Carolina Sala. Una presidència que és rotatòria.
Medi Ambient i Reciclatge va ser el tema de debat en este segon Consell Jove. Des del col·legi Ambra, Dora, va exposar que «la terra està patint el canvi climàtic que afecta el Medi Ambient. La Terra s’escalfa per l’energia que rep del sol i que després no pot eixir de l’atmosfera a causa de l’efecte hivernacle». Que cal fer, doncs, per a ajudar al Medi Ambient? «cal reduir, reutilitzar i reciclar. Fomentar l’ús de les energies renovables […], fomentar el transport públic, usar bombetes de baix consum, reduir el consum d’aigua», enumerava Dora.
Des del col·legi Sant Antoni, Hèctor, en la línia d’Ambra, apostava per «reciclar perquè per culpa de no fer-ho, l’impacte en el medi ambient és brutal». El portaveu de Sant Antoni explicava això de «brutal» que significa, «que podríem acabar en tots els recursos naturals». Aposten també des de Sant Antoni per la reutilització de les coses «perquè així no utilitzem tants materials». I la tercera ‘R’, la de reduir, per exemple electricitat «no deixant els llums encesos», apuntava Héctor.
Des de Carolina Sala, la seua portaveu, Sheila, explicava que «el Medi Ambient és l’entorn o suma total d’allò que ens envolta i que afecta i condiciona les circumstàncies de vida de les persones o la societat en el seu conjunt». No és per tant d’estranyar que el Medi Ambient siga important, ja que este, afegia Sheila, «és essencial per a la nostra vida. Ens dóna oxígen i matèries primeres i per això és imprescindible». Des de Carolina Sala apostaven pel respecte a la natura diari. I posava com a exemple d’eixa cura que hauria de ser constant, l’incendi de Pego per una crema de rostolls. Va recordar l’ajuda dels pegolins i les pegolines «per a intentar que el foc no tirara endavant».
Tot i que van ser els primers en intervindre, els hem deixat al final perquè, des de Rosalia Bondia, Guillem, va ser una sèrie àmplia de propostes per a millorar certs aspectes al municipi respecte al Medi Ambient i al Reciclatge. Apuntaven des de Rosalia Bondia que seria bo:

– Diferenciar l’ús de papereres i contenidors
– Facilitar un plànol de Pego amb la localització de les papereres
– Buscar un eslògan
– Cartells amb informació d’on estan les papereres

També va apuntar una qüestió molt present al municipi, la «preocupació per les defecacions dels gossos». Declarava Guillem que «a altres pobles hem vist dispensadors de bosses i pipicans. Es demanava també que «es vigilen més els carrers on més defecacions de gossos hi haja».

Així mateix, també es detectaven carrers amb bastant brutícia i demanaven una ampliació de l’horari de l’ecoparc. Una mesura que, contestava l’alcalde, s’obri 40 hores setmanals, perquè només hi ha una persona contractada i, de moment, no es pot contractar ningú més. També demanaven un canvi en l’horari de pas del camí del fem.

D’altra banda, afegien a les demandes «zones de gespa de descans i joc per a les persones com en grans ciutats» i suggerien «la promoció de la bicicleta i anar caminant», acompanyat amb l’habilitació de zones d’aparcament per a bicicletes.

L’alcalde, en acabar les exposicions va anar contestant algunes qüestions que havien anat eixint en les propostes. Entre d’altres coses, Enrique Moll, va informar que l’Ajuntament de Pego està apostant per anar eliminant els contenidors soterrats perquè s’ha comprovat que no funcionen com inicialment s’havia previst. S’omplin d’aigua i els ancoratges es trenquen en treure’ls. És per això que s’ha decidit llevar-los.
El tema que es va triar, per una àmplia majoria, per al proper Consell Jove, que se celebrarà el dijous 28 d’abril d’11 a 13h., és l’assetjament escolar, també conegut com bullying.

493 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!