Mandales plens de creativitat

L´Associació d´Amics de la Marina Alta d´Ajuda als Malalts Mentals, més coneguda com Amadem, va inaugurar divendres una exposició de mandales que es podrà apreciar fins el 20 d´octubre a la casa de cultura. Un toc d´atenció per a les persones que pateixen una malaltia mental que lluiten, dia a dia, per a aconseguir un espai dins la societat.
Fins al 20 d´octubre tota aquella persona que visite la Casa de Cultura podrà gaudir dels colors que omplin la sala d´entrada a la Biblioteca. Al voltant de 20 mandales realitzats per usuaris d´Amadem donen el toc més viu a la cultura. El curs sobre els mandales va començar de forma voluntària l´any passat i enguany continua. L´èxit de la creativitat aconseguit és fàcilment apreciable.

Els mandales, explica Imma Llobell, treballadora social d´Amadem, són cercles geomètrics que accepten al seu interior qualsevol forma que la imaginació visualitze i això és exactament el que es pot observar a l´exposició.

El regidor de cultura, Rafel Moll, durant la inauguració va destacar l´esforç realitzat pels artistes de l´exposició i el treball que duu endavant Amadem.

Aquesta exposició és una mostra del que es treballa al si d´Amadem. Mandales, lectoescriptura, cuina, pintura, psicoeducació, relaxació, informàtica, manualitats… és l´ampli ventall d´opcions que tenen els usuaris de l´Associació, que sota el lema “ El buit que senten les persones amb malaltia mental és molt gran i entre tots hem d´ajudar-los a omplir-lo” intenten explicar i mostrar que tot i la malaltia que pateixen són persones que viuen el dia a dia com ho fa qualsevol altre.

Amadem treballa per a avançar en la lluita contra l´estigmatització de la malaltia mental. Una tasca difícil d´aconseguir però no impossible, com indicava el president de l´associació, Josep Puigcerver, durant la inauguració de l´exposició.


227 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!