L’alcalde de Pego, Enrique Moll, membre del nou Consell de la FVMP

És un dels quaranta-nou vocals que integren el nou Consell de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). El Consell és l’òrgan màxim de la FVMP entre Assemblees i l’encarregat d’executar les resolucions de la mateixa. PSPV i Compromís, que ostenten la presidència i vicepresidència primera de la Federació, s’han fixat com a objectiu que la FVMP «esdevinga un òrgan assessor per als ajuntaments que en formen part» per a abandonar el solapament de competència que hi existien.
El passat 5 d’octubre, en el Saló Mar Roig de l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, es va celebrar la XIII Assemblea General Ordinària de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) on es van triat els òrgans de govern de la FVMP per a l’etapa 2015-2019. Rubén Alfaro Bernabé, alcalde d’Elda (PSPV-PSOE), va ser triat com a nou president de l’entitat i Francesc Fernández (Compromís), alcalde de Sagunt, com a vicepresident primer. Esta elecció és fruit de l’acord aconseguit entre PSPV-PSOE i Compromís.
A més de la presidència i la primera vicepresidència, es van triar durant eixa Assemblea General Ordinària la resta de membres que composen el nou Consell de la FVMP, és a dir, les vicepresidències segona i tercera i els quaranta-nou vocals que conformen l’òrgan màxim de la Federació entres Assemblees i també l’encarregat d’executar les resolucions de la mateixa, el Consell. Entre els quaranta-nou vocals del Consell trobem l’alcalde de Pego, Enrique Moll.
PSPV-PSOE i Compromís han acordat revertir el model actual de la institució, apostant pel diàleg i el consens, així el Consell Territorial de la Federació, del que forma part com a vocal l’alcalde de Pego, està integrat per tots els grups polítics comptant amb representants del PP, EU, Ciutadans i independents.

Des del PSPV-PSOE i Compromís han explicat que “el nou model de la FVMP passa per un nou plantejament de la institució de manera que abandone antigues pràctiques on es solapaven competències i esdevinga un òrgan assessor per als ajuntaments que en formen part, un model totalment diferent al desenvolupat fins ara”. Així s’ha destacat la necessitat d’estudiar i millorar la gestió municipal al temps que des de la FVMP s’impulsen propostes per a modernitzar l’administració local i es pose l’accent en l’assessorament als ajuntaments.

Este model constarà de les següents àrees: Relacions Institucionals, Coordinació i vertebració territorial i l’Observatori de l’Administració Local i bones pràctiques, que portarà el PSPV-PSOE; i Règim Interior i Assessorament Jurídic, que durà Compromís i que inclou, a més a més de l’assessorament municipal, la recerca de subvencions i la formació.

Ambdues forces polítiques esperen comptar amb la resta de grups per a dur endavant aquest acord que busca, per damunt de tot, ser un ens útil per als ajuntaments, en aquells aspectes on les altres administracions no arriben.
616 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!