L’ajuntament reconeix factures de 2012 per valor de 208.800 euros

Estes factures van entrar a l’ajuntament ja en 2013. L’oposició destaca l’alt import pagat a serveis jurídics de l’ajuntament que va entre 19.000 euros que denuncia el Bloc-Compromís i els 25.000 euros als que fa referència el PP. El regidor d’Hisenda defensa la despesa com a necessària perquè es treballen molts camps i s’estan tancant els PAI.
En el passat plenari ordinari la corporació municipal va reconèixer factures de 2012 per valor de 208.800 euros. Factures que van ser presentades després del 31 de desembre de 2012 i per això s’han de reconèixer per plenari. El regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, va informar que el següent pas és “passar, conforme hi haja liquidesa, a pagant-les”.

El Bloc-Compromís va posar l’accent en les factures emeses pels serveis jurídics de l’Ajuntament que, apuntava Conxa del Ruste, “des del 14 de febrer de 2012 al 4 de febrer de 2013 en assistència tècnica de personal de serveis jurídics, entre Trull i Tarrassó, hi ha una despesa de 19.454 euros”. Davant la xifra, del Ruste suggeria que “el personal de l’ajuntament prenguera constància d’açò i estudiaren, de fet, quin rendiment està donant eixa assessoria jurídica, quins resultats es tenen; si realment en el mercat estan cobrant-se eixos preus, si no seria millor un altre tipus de solució”. Concloïa la portaveu del Bloc-Compromís que “voldríem saber si és la millor opció”.
Des del PSPV i Ciutadans de Pego no es va comentar res. Només es va destacar que “és un tecnicisme” i que “són factures reconegudes i les persones han de cobrar”.
El PP coincidia amb la crítica del Bloc-Compromís sobre el muntant econòmic destinat als serveis jurídic. En este cas, la portaveu popular, Maite Ferrándiz, parlava de factures per valor de 25.000 euros, “comptant el total de totes les factures d’assessorament jurídic”. Un import que, explicava Ferrándiz, portava a la formació a no votar a favor del reconeixement de crèdit.
L’alcalde i regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, defensava que els advocats que estan treballant per a l’ajuntament de Pego, ho fan “en diversos camps” com són demandes o plets retardats. També informava Ortolà que el consistori té signat un acord en els advocats pel qual obté descomptes. D’altra banda, el batle pegolí no va voler entrar a polemitzar sobre les despeses jurídiques, perquè, va assegurar, es podria polemitzar si es compararen les factures amb les d’altres legislatures anteriors.

Carmelo Ortolà va definir estes despeses com a “necessàries” i va fer una relació, molt per sobre, d’algunes qüestions que s’han hagut de consultar, com són les relatives al tancament dels diferents PAI o la demanda contra l’adjudicatària de les obres del nou institut que “no volia pagar l’impost d’obres, quan en el plec de prescripcions, marcat per la Conselleria, especificava que l’impost anava a càrrec de l’adjudicatària”. I eixe import ascendia a més de 300.000 euros.

D’altra banda, afegia el regidor d’Hisenda que sí que s’ha parlat alguna vegada d’arribar a acords amb bufets d’advocats que facen un “pack anual, però ens hem trobat en moltes sorpreses perquè necessiten saber el volum per saber si poden comprometre’s”.

El reconeixement de factures va ser aprovat per 10 vots a favor (Ciutadans de Pego, PSPV i Bloc-Compromís) i 4 abstencions (PP).
490 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!