L’Ajuntament de Pego aprova la cessió de l’obra de l’aparcament soterrat de la Plaça de l’Antic Regne de València

10 vots a favor, els de l’equip de govern (Ciutadans de Pego i PSPV) i el BLOC i 6 en contra, els del PP, que apostava per destinar l’1.100.000 euros de pressupost a fer els fonaments d’una nova residència. La resta de grups han replicat que el muntant econòmic no és suficient per a dur endavant la construcció d’una nova residència com la que necessita Pego.
Avui el plenari extraordinari de l’Ajuntament de Pego ha permès, per 10 vots a favor, els de l’equip de govern (Ciutadans de Pego i PSPV) i el BLOC i 6 vots en contra, els del PP, que l’empresa adjudicatària de l’obra de l’aparcament soterrat de la Plaça de l’Antic Regne de València, BM3 Obres i Serveis, cedisca l’adjudicació a Antalsis SL. Aquesta actuació està inclosa en el Pla Especial de Recolzament a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana, més conegut com a Pla Confiança impulsat per la Generalitat Valenciana i és la de major import econòmic de les quatre plantejades per l’Ajuntament de Pego. Més concretament té una inversió d’1.117.536,97 euros i estava previst que s’executara en un termini de sis mesos.

L’Adjudicació de l’aparcament públic soterrat de la Plaça de l’Antic Regne de València es va realitzar en la setmana del 10 de desembre de 2010 i va recaure en l’empresa BM3 que tot i complir tots els requisits inicialment, després d’arrancar el paviment de la plaça, com tot el món va poder comprovar, va deixar paralitzada l’obra deixant inutilitzada la major part de superfície sense previ avís, després d’entrar en fallida. Així les coses, hui tornava a plenari aquesta adjudicació per a realitzar la cessió del contracte de l’obra de l’aparcament soterrat de la Plaça de l’Antic Regne de València.

Pel que fa a les votacions, la portaveu del BLOC de Pego, Conxa del Ruste, manifestava que el seu grup està a favor de “la cessió perquè trobem que és una solució ràpida per a la situació en la que es troba esta plaça”. També apuntava del Ruste que la cessió “és una solució legal, que la llei permet, encara que hagués estat més desitjable que fora una nova licitació per a fomentar la lliure competència”. La portaveu del BLOC feia referència a la proposta que el PP va portar a la Comissió Informativa relativa a què el pressupost del projecte es canviara de pla i es destinara a una nova residència, al que Conxa del Ruste afirmava que “seria desitjable si no foren els fonaments [d’una nova residència], si fora la residència sencera” fet que no es pot dur a terme tenint en compte “el pressupost amb el que comptem”. Afegia que aquest canvi també suposaria una paralització d’obres encara més llarga.

El portaveu del PSPV, Enrique Moll, també es mostrava favorable al procés, ja que “és un projecte que ja estava aprovat anteriorment” i a més, argumentava Moll que “si no es fa esta modificació podrien entrar en jutjats, embolics, plets i problemes, i potser d’ací a tres anys encara estarà la plaça conforme està ara i per tant [la cessió] és la solució més ràpida”. El socialista coincidia en la valencianista en què tornar a licitar, tot i que seria més just, també portaria a un llarg període d’inactivitat a la plaça.

Coincidia en aquesta argumentació el portaveu de Ciutadans de Pego, Xema Ferrer, i inicia en el fet que “tornar a contractar una altra vegada a d’altres empreses allargaria els terminis” i reiterava que “el contracte en l’empresa adjudicatària, si se cedeix a una empresa, és per fer-ho més àgil, ho permet legalment la llei”. Ferrer també feia referència al canvi de projecte proposat pel PP “en ares de construir una nova residència que fa més falta per a Pego, coincidisc en què fa més falta per a Pego, però en 1.100.000 euros no crec que es puga fer i si ens quedem en els fonaments a l’espera de vore quan l’acabem, doncs, ni donarà faena ni donarà res. Simplement tindrem una estructura feta que es quedarà allí i a saber quan la podem acabar”.

El portaveu del PP, Fernando Gil, manifestava l’oposició del PP al pas de cessió a una nova empresa, de la que comentava, no sé sap res, tot i afegir que Antalsis SL “és una empresa successora de la que realment està en concurs de creditors”. No obstant, concloïa Gil que “hui no pots fiar-te de cap empresa perquè la situació que estan passant la majoria de les empreses, sobretot les de la construcció, comporten una sèrie de situacions que no són vullgudes per ningú”. El popular coincidia en la resta de grups que la cessió “és possible que siga una solució més ràpida, per suposat és legal i és totalment lícita”, tot i que argumentava que “no s’ha de regir pel sentit de l’oportunitat en esta vida, sinó que s’ha d’elegir el que és la preferència de les obres per al desenvolupament del nostre poble”. En contra de l’aparcament soterrat de la Plaça de l’Antic Regne de València, Fernando Gil, explicava que tindrà “una sèrie de despeses als que haurà de fer-li front esta institució en detriment d’altres [projectes] que podríem portar beneficis al poble, com puguen ser llocs de feina”. Assevera el popular que en 1.110.000 euros es podrien fer “no només els fonaments d’una residència, sinó una nova residència de fins a 50 places”.

En un segon torn de paraula, la portaveu del BLOC, expressava trobar “molt desitjable el canvi de política del PP que en temps antics, quan governava, es va dedicar a fer dos camps de futbol o una piscina coberta sent que les necessitats, en eixe moment, ja indicaven que la residència s’havia de construir”. Dit açò, Conxa del Ruste manifestava que el BLOC voldria “defensar la construcció d’eixa residència si trobàrem que anava a començar-se i a acabar-se”. El pressupost que baralla la formació valencianista no és el mateix que el del PP, i per tant “una infrastructura que no s’acaba és una despesa que després l’ajuntament ha de completar en els temps que corren, a la que s’ha de dotar en els temps que corren”, temps, a més, en què la Conselleria, assegurava la portaveu del BLOC “no està per recolzar les iniciatives en Serveis Socials”.

El socialista Enrique Moll, aclaria que no es tracta “d’oportunisme”, sinó de “sentit comú”. El portaveu del PSPV que “en 1.100.000 euros no hi ha prou per a fer una residència i per tant es farà el parquing”. Moll demanava al PP que “a partir de demà espere comptar amb la vostra col•laboració perquè, ja que sóc el regidor de la residència per a aconseguir una nova residència i anar en vosaltres on faça falta i traure els diners que facen falta per a fer la nova residència, sense tenir res a vore en el milió d’euros que ens puguem gastar en este parquing”.

El portaveu de Ciutadans de Pego recordava que en quasi tots els programes electorals està inclosa la construcció d’una nova residència però reitere que “en 1.100.000 euros es quedaria en el que es quedaria”. D’altra banda, els terminis s’allargarien molt de temps “sense tindre clar que es farà”. Defensava Xema Ferrer que el projecte que es durà a terme a l’Antic Regne de València “sí que fa falta” i afegia que “és un pàrquing on damunt hi ha una zona recreativa que és visualment més acceptable […]”.

Fernando Gil defensava que el PP “no fa un canvi de política” contestant a l’afirmació del BLOC. A banda d’això recordava Gil que el PP “no hem estat mai d’acord amb la ubicació d’un pàrquing i concretament en eixa zona perquè hi ha d’altres que poden abastir les necessitats del poble”. Defensava Fernando Gil que “estem a principi d’una legislatura” i es preguntava: “tu creus que ens deixarien penjats […] que no hi haurà més projectes durant quatre anys?” I assegurava que la voluntat del PP “és bona”.

Tancava la qüestió l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, demanant que se siga sensat i plantejant que li preocupa que “en pocs diners es construisca una residència”. D’altra banda, defensava Ortolà l’aparcament assegurant que és una infrastructura que “la gent del centre no para de demanar”. Afirmava que l’aparcament no serà deficitari, ja que “hi ha gent que vol llogar […] places d’aparcament el que garantirà un mínim de manteniment per al futur” i parlava de futur referint-se a la zona d’esplai que tindrà el projecte. Afirmava l’alcalde que amb l’aparcament soterrat “no es perden places d’aparcament”, ja que explicava que “baix hi ha 74 i en superfície van 22 places, en total 94 places”.

Explicava el primer edil la situació actual de l’obra del Pla Confiança que està més avançada, la de la zona multiesportiva la Trilladora. Ho feia afirmant que el Govern Autonòmic té “falta de liquidesa” i la prova és que “les obres del recinte esportiu de la Trilladora que estan a punt d’acabar-se, que en menys d’un mes estarà acabat, hui per hui, encara no ha cobrat ni un duro l’empresa i les certificacions estan aprovades i encara no han cobrat ni un duro. Hi ha problemes de finançament i tot el que siga demorar un poc és benvingut i també ens passa als ajuntaments”.

532 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!