L’Ajuntament de Pego aprova caminar cap a la transparència

A proposta de Volem Pego i amb el vist-i-plau de tots els grups polítics que conformen la corporació municipal, el consistori aprova avançar cap a la transparència amb la publicació a la web municipal dels pressupostos, de tota la informació econòmica i financera, les subvencions i convenis amb les associacions, entre d’altres.
El ple ordinari d’abril es va teixir amb tres mocions, dos presentades per Volem Pego, totes dues encaminades a avançar cap a la transparència institucional i una tercera presentada pel PSOE per a demanar que en 2019 el govern central no torne a renovar la concessió de l’AP-7 i que siga finalment lliure i gratuïta. Totes les mocions —avancem— van ser aprovades per unanimitat.
La primera de les mocions a debat demanava una «administració més transparent i més clara per a la ciutadania». I és que, explicava Irene Sendra, que «des de Volem Pego pensem que és necessari per al desenvolupament normal de la democràcia que tot el que és públic siga totalment transparent, per avançar en aquest sentit i contribuir a valorar el que és de tots de manera que ens fem més conscients dels nostres recursos». D’ahí que la moció de Volem Pego proposara:
«1. Publicar a la pàgina web de l’Ajuntament de Pego els pressupostos, els esborranys dels pressupostos i els aprovats.

2. Facilitar els enllaços de les pàgines oficials on es troba la informació econòmica del nostre municipi en la web de l’ajuntament.

3. Explicar la terminologia que s’ utilitza perquè tots i totes les ciutadanes de Pego entenguen quan parlem d’economia de què estem parlant, com ara explicar què és el “romanent de tresoreria”, què són els capítols dels pressupostos, o què és una modificació de crèdit, entre altres conceptes.

4. Publicar les subvencions a les associacions locals.

5. Publicar totes les ajudes i subvencions que es demanen des de l’ajuntament.

6. Publicar tota la informació econòmica i financera de forma periòdica, de la mateixa manera que intervenció ho fa al Ministeri d’hisenda.

7. Facilitar el coneixement d’aquesta informació utilitzant els diferents mitjans públics de comunicació com ara Ràdio Pego, el tauló d’anuncis de l’ajuntament o el facebook de l’Ajuntament, de manera que arribe a la major part de la població possible».

Alícia Siscar, portaveu de Ciutadans de Pego Independents, avançava que la web de l’Ajuntament ha canviat el seu format i s’està preparant el que serà el portal de la transparència. A més, suggeria que les dos mocions presentades per Volem hagueren pogut estar presentades conjuntament perquè el fons de les dues és el mateix.
El PP també manifestava estar d’acord amb la moció perquè el que demana són dades desconegudes pel públic en general.
Compromís per Pego afegia algunes propostes més a la moció que posteriorment van ser acceptades. Així s’introduïa en el punt 4 de la moció publicar no només les subvencions amb les associacions, sinó també els convenis. S’afegien dos nous punts. Un 8é que implica «publicar els contractes de més de 1.000 euros signats amb l’Ajuntament especificant el sistema de selecció» i un 9é que acota la realització de tot el descrit a desembre de 2016.
Enrique Moll agafava la paraula per part del PSOE. En primer lloc manifestava el que ja havia observat Alícia Siscar, el fet que les dos mocions presentades per Volem Pego es podrien haver presentat en una sola. Informava que respecte a la pàgina web de l’Ajuntament i al Portal de Transparència s’ha detectat un problema i és que «quan pengem una cosa no la podem ni modificar ni eliminar i estem esperant al tècnic de Gestiona per solucionar-ho». Recordava Enrique Moll que, a l’hora de publicar certa informació econòmica o de contractes i convenis, s’haurà de tenir en compte la Llei de Protecció de Dades. Considerava viable el portaveu socialista que per a finals d’anys estiga publicada tota la informació que inclou la moció. Indicava també Enrique Moll que, la via per accedir al Portal de la Transparència.

Afirmava el socialista que l’equip de govern no té cap problema en acceptar el punt 8é suggerit per Compromís que pretén que es publiquen els contractes de més de 1.000€ perquè, explicava Enrique Moll que, «tots els contractes que estem fent, siguen de la quantitat que siguen, estem convidant a dos o tres empreses perquè presenten pressupost».
545 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!