La Sanitat de la Marina Alta sota mínims d’inversió

La comarca ha rebut 100 euros per persona i any menys que la Safor i la Marina Baixa. Així la Conselleria engrandeix el dèficit d’inversió a la Marina Alta, segons les últimes dades facilitades pel Síndic de Greuges.


La Conselleria de Sanitat no deixa d’incrementar el dèficit d’inversió a la Marina Alta. El Síndic de Greuges ha fet públiques ja les xifres destinades per la conselleria al departament comarcal l’any 2005, unes quantitats que eleven encara més el greuge comparatiu que ja arrossegava la comarca, almenys, des de 1995. Al 2004, la Conselleria va invertir a la Marina Alta 103 euros menys per habitant que a la Marina Baixa i 88 euros per persona menys que a La Safor. Esta diferència d’inversió és la més elevada dels últims deu anys.

L’any 2005, la inversió sanitària total per part del Consell en la Marina Alta va ascendir a un poc més dels 55 milions d’euros, enfront dels 67 milions a la Safor i els més de 68 milions a la Marina Baixa. Això malgrat a què el padró comarcal és sensiblement superior a la Marina Alta respecte a les dos comarques veïnes.

Segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la població de la Marina Alta en 2004 ascendia ja a més de 175.000 habitants; la de la Safor era de més de 166.000; i la de la Marina Baixa de quasi 164.000 persones.

En conseqüència, la inversió sanitària a la Marina Alta va ser d’un poc més de 315 euros per habitant en 2005; a la Safor, de 403 euros; i a la Marina Baixa, de 419 euros.

L’estadística accentua la diferència negativa per a la Marina Alta que es registra almenys des de 1995. La Junta de Personal del departament sanitari comarcal ha reunit les dades d’esta última dècada per a concloure que Sanitat ha deixat d’invertir en la comarca durant tot eixe període més de 118 milions d’euros.356 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!