La Marjal de Pego-Oliva: Parc Natural del mes

El director-coordinador del parc, Carlos Linares, va destacar que la iniciativa té com a objectiu «dinamitzar tan l’entorn socioeconòmic del territori on està el PN com donar a conèixer els seus valors naturals, culturals i patrimonials». La Directora General de Medi Natural, Salomé Pradas, va anunciar que en 2015 la Marjal de Pego-Oliva tornarà a comptar «amb una brigada única i exclusiva».
Ahir dimarts, 27 de gener, es va presentar el Parc Natural (PN) del mes de febrer: La Marjal de Pego-Oliva, amb la presència de la Directora General de Medi Natural, Salomé Pradas, el director-coordinador del parc, Carlos Linares, el president de la Junta Rectora del parc, Carmelo Ortolà, l’alcalde de Pego, Enrique Moll, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Pego, Andreu Dominguis i el tècnic de la Unitat de gestió del parc natural, Toni Pellicer.
Explicava el director-coordinador del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, Carlos Linares que l’objectiu del parc natural del mes «és organitzar activitats per dinamitzar tant l’entorn socioeconòmic del territori on està el PN com donar a conèixer els valors naturals, culturals i patrimonials que alberguen els nostres parcs naturals». Així mateix, ressaltava Linares que la iniciativa «també millora i aprofita sinergies entre les diferents administracions i col•lectius que estan implicats en la gestió del PN», afirmat que la marjal és un gran exemple d’eixe treball de col•laboració constant entre la direcció i els dos ajuntaments implicats.
En este sentit, la Directora General de Medi Natural, Salomé Pradas, va destacar que des de la Generalitat «cada mes, al llarg dels 12 mesos de l’any, volem ressaltar a un dels nostres 22 meravellosos parcs natural i reforçar les activitats que hi fem». De fet, durant el mes de febrer la marjal serà protagonista de fins a 12 activitats, sobretot concentrades el cap de setmana perquè els més menuts puguen participar en elles, ja que des del Consell s’aposta per l’educació ambiental, apuntava.

La presentació va tenir lloc a l’observatori de fauna de la Vall Bovar, un espai on en 2014 es va actuar per a adequar-lo i posar-lo en valor. El tècnic de la unitat de gestió del PN, Toni Pellicer destacava que la brigada «ha treballat de valent» perquè el senillar ocupava tota una superfície de al voltant de 3000 m2. Explicava Pellicer que «l’objectiu principal era dotar d’una làmina d’aigua que servira com a punt d’atracció d’aus i dotar de funcionalitat l’observatori». Així mateix, subratllava que una activitat d’adequació com la de l’observatori d’aus de Vall Bovar no s’havia produït des de feia 10 anys.
Sobre esta adequació, la directora general de Medi Natural assenyalava que «és molt important obrir o millorar infraestructures com l’observatori d’aus perquè estem veient […] el potencial dels nostres parcs naturals a nivell turístic» i comentava que «des del nord d’Europa, sobretot, s’està sol•licitant molt este tipus de turisme» natural, d’ornitològic, sostenible.

El director-coordinador del PN de la Marjal de Pego-Oliva va informar que les 12 activitats que s’han programat per a realitzar durant el mes de febrer en l’entorn de l’aiguamoll «venen a vertebrar cinc potes del parc natural del mes»: 1) el sector empresarial local; 2) el sector turístic; 3) el teixit associatiu local i autonòmic; 4) els centres educatius locals i 5) la col•laboració amb les administracions competents en el territori i altres agents amb vincles directes amb el parc natural.

Abans d’acabar la seua intervenció Salomé Pradas anunciava que, en 2015, serà una realitat que el PN de la Marjal de Pego-Oliva torne a comptar amb «una brigada única, exclusiva» per al parc. La sol•licitud es va realitzar, per part dels dos consistoris que tenen terme a l’aiguamoll, en l’última Junta Rectora del PN.

D’altra banda, en preguntar-li per si des de la Conselleria de Medi Ambient ja s’havia pres una decisió sobre si condonar o no la indemnització d’1.2 milions d’euros a l’Ajuntament de Pego per la sentència a Carlos Pascual i José Orihuel per danys al Parc Natural, la directora general va contestar que eixa, en ser una qüestió jurídica, no la podia donar resposta.

Assenyalar també que es van plantar dos salzes blancs als costats de l’observatori d’aus perquè en un futur donen obra a la làmina d’aigua i afavorisca les condicions de nidificació de les aus.665 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!