La Festa de Moros i Cristians ja envaix Pego

Sobretot aquells carrers en els que hi ha alguna càbila. Des de la matinada de divendres uns 400 moros i cristians festegen quatre dies intensos de menjar, beure, desfilar i relacionar-se amb els amics i les amigues de ‘filà’. El canvi més visible d’enguany, pels retalls econòmics, ha estat la supressió de l’ambaixada per una concentració de bandes i filades al Pla de Font en acabar l’entradeta.
La Festa de Moros i Cristians de Pego va tallar la imaginària cinta d’inauguració de festes dijous passat a la nit amb el ball de les capitanies que comença a omplir d’alegria, música i colors coneguts per tots i totes, els carrers del poble.

Hui, dos actes centrals. D’una banda, la XX desfilada infantil de Moros i Cristians, que comença a la Creu de Sant Miquel i acaba al Pla de Font i que porta les futures generacions de Moros i Cristians pegolins i pegolines. La cita a partir de les 19:30h.

Entre les novetats d’enguany. La supressió de la tradicional ambaixada. El retall en la subvenció que l’ajuntament concedix a la Junta Central, a dos mesos de la celebració de les festes, ha obligat a repensar eixe acte tan emblemàtic. La Junta Central, amb el vist-i-plau i la col•laboració de les filades capitanes, Alaçdrach i Templàries, van decidir dur a terme la interpretació, per part de totes les bandes de música de cadascuna de les 14 filades que hi ha a Pego, amb un total de al voltant de 350 músics, la marxa mora “ALS BEREBERS” del mestre José Pérez Vilaplana i la marxa cristiana “CAVALLERS DE NAVARRA” del mestre Ignacio Sánchez Navarro. Els músics estaran sota la batuta del pegolí JOSEP MENGUAL I FEMENIA, Professor Superior de Trompeta i Direcció de Banda amb el mestre Jose Rafael Pascual Vilaplana.

Una altra qüestió destacada és que, per fi, el recorregut de les entrades cristiana i mora, a més de la conjunta de divendres a la nit, tindrà la llum que es mereixen eixos actes centrals de Moros i Cristians.


DISSABTE 30 DE JUNY: ENTRADA CRISTIANA

A les 20.30 hores, ENTRADA CRISTIANA, finalitzada per la filà Capitana TEMPLÀRIES.

Itinerari: Concentració a l’Escola Pérez Ramos, Carrer Carolina Sala, Carrer Sant Jaume, Carrer Sant Agustí, Pla de la Font, Passeig Cervantes.

L’ordre d’eixida serà el següent:

BANDERÍ DE LA JUNTA CENTRAL
FILÀ ALGARADES
FILÀ CONQUERIDORES
FILÀ ARRAPADES
FILÀ ALBARDINS
FILÀ ALMOGÀVERS
FILÀ INQUISIDORS
FILÀ TEMPLÀRIES capitana cristiana 2012, Xaro Moll


A les 00.00 hores BALL DE MOROS I CRISTIANS al Poliesportiu Municipal Cervantes, amb discomòbil a l’inici de la nit i, a partir de les 2 de la matinada, l’orquestra ZEPPELIN BAND.


DIUMENGE 1 DE JULIOL: ENTRADA MORA

A les 12.00 hores del migdia cercavila informal de totes les filades pels diferents carrers del poble, fins concentrar-se a les 13,00 hores a la càbila de la filà Capitana Cristiana Templàries, on s’oferirà una “PALLORFÀ” POPULAR.

A les 20.30 hores , ENTRADA MORA finalitzada per la Filà Capitana ALAÇDRACH

Itinerari: Concentració a l’Escola Pérez Ramos, Carrer Carolina Sala, Carrer Sant Jaume, Carrer Sant Agustí, Pla de la Font, Passeig Cervantes.

L’ordre d’eixida serà el següent:

BANDERÍ DE LA JUNTA CENTRAL
FILÀ HA BEN SAHINES
FILÀ AL-GARRAPETS
FILÀ BEDUINES
FILÀ COSCOLLS
FILÀ AL HAGAMBA MUZA
FILÀ FEIXUCS
FILÀ ALAÇDRACH capità moro 2012, Fernando Sendra, ‘Parra’.
515 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!