La festa en honor al patró dóna pas als Moros i Cristians de Pego

Humor, orquestres, actes en honor de l’Ecce-Homo, pilota, gastrotapa i altres actes han omplit l’agenda de les Festes de Pego 2012 amb una gran resposta de públic.
El testimoni sonor dels dies que acabem de passar ens poden donar una lleu idea de quantes activitats i quina diversitat han fet la delícia dels pegolins i les pegolines durant els dies centrals de les Festes patronal 2012.

Dilluns començaven els actes en honor al patró del poble amb el concert del cor i la banda de cornetes i tambors de la Confraria del Santíssim Ecce-Homo al pati de la Casa de Cultura, que estava ple de gent, tot i la calor que s’hi respirava.

Per la nit l’humor el posava Xavi Castillo a un poliesportiu Cervantes que albergava al voltant de 3.000 persones per riure’s, durant més de dos hores, amb l’acidesa de l’alcoià que assegurava que “la realitat supera la ficció” referint-se a la política valenciana que tant èxit li ha reportat amb les seues caracteritzacions de Rita Barberà, Francisco Camps, Alfonso Rus o Carlos Fabra, entre d’altres. Afegia en este ‘Especial Xavi Castillo’ al seu repertori, el mateix monarca.

Dimarts pel matí, el protagonisme era per la imatge de l’Ecce-Homo, que baixava fins l’altar perquè la veneraren i li feren peticions. Les campanes del municipi ho recordaven amb el seu volteig conjunt.

Per la vesprada, el carrer Regueró era pres per la pilota i el nostre corresponsal esportiu, Rixi Sendra, era testimoni privilegiat. Primer jugaven els més joves, els alumnes de l’Escola de Pego. Després els membres del Club de Pilota de Pego i, finalment, les promeses de la pilota de la comarca on hi ha on elegir, com és cas, ja que Borja, de Laguar, va poder substituir un dels jugadors principals, tot i ser avisat d’un dia per l’altre.

Néstor Portes, esportista d’elit, explicava que els quatre últims jugadors estan començant però, amb força. Assegurava que el seu joc dóna espectacle. També comentava la resta de partides. Manifestava Néstor sentir-se content només pel fet de jugar a casa. Al que s’afegia haver guanyat la partida.

Per la vesprada tornava a eixir al carrer la banda de cornetes i tambors de la Confraria de l’Ecce-Homo i es traslladava la imatge del patró de Pego.

També a la vesprada, mentre al Passeig Cervantes es desenvolupava, amb èxit d’assistència la II edició de la Gastrotapa organitzada per l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego, amb exhibició de gossos i muntatge d’algunes parades amb mostres d’alguns dels productes que es poden trobar a Pego, davant l’ermita de Sant Josep es duia a terme el concert de Festes de La Clandestina dedicat a les marxes cristianes i mores. Entre les peces que van interpretar, trobem la composada per Antoni Lloret Nogueroles, ‘Moro clandestí’, especialment creada per a celebrar la cinquena capitania dels moros ‘Alaçdrach’.

La nit de dilluns i dimarts va acabar amb orquestra al Pla de la Font. A més, dimarts, també l’aurora inaugurava el dia del patró. El dimecres, tot dedicat a honorar el Santíssim Ecce-Homo amb volteig de campanes, eucaristia, mascletà, dinar de germanor, repartiment de murta, processó amb els respresentants de totes les institucions, governamentals i festeres, de Pego.

Dijous, el ‘Cervantes’ rebia als veterans del Pego i als del Gandia en un partit intens que va demostrar que, tot i que passen els anys, la gent es pot mantenir en forma.
786 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!