La Festa de Moros i Cristians ja envaix Pego

Sobretot aquells carrers en els que hi ha alguna càbila. Des de la matinada de divendres uns 400 moros i cristians festegen quatre dies intensos de menjar, beure, desfilar i relacionar-se amb els amics i les amigues de ‘filà’. El canvi més visible d’enguany, pels retalls econòmics, ha estat la supressió de l’ambaixada per una concentració de bandes i filades al Pla de Font en acabar l’entradeta.
La Festa de Moros i Cristians de Pego va tallar la imaginària cinta d’inauguració de festes dijous passat a la nit amb el ball de les capitanies que comença a omplir d’alegria, música i colors coneguts per tots i totes, els carrers del poble.

Hui, dos actes centrals. D’una banda, la XX desfilada infantil de Moros i Cristians, que comença a la Creu de Sant Miquel i acaba al Pla de Font i que porta les futures generacions de Moros i Cristians pegolins i pegolines. La cita a partir de les 19:30h.

Entre les novetats d’enguany. La supressió de la tradicional ambaixada. El retall en la subvenció que l’ajuntament concedix a la Junta Central, a dos mesos de la celebració de les festes, ha obligat a repensar eixe acte tan emblemàtic. La Junta Central, amb el vist-i-plau i la col•laboració de les filades capitanes, Alaçdrach i Templàries, van decidir dur a terme la interpretació, per part de totes les bandes de música de cadascuna de les 14 filades que hi ha a Pego, amb un total de al voltant de 350 músics, la marxa mora “ALS BEREBERS” del mestre José Pérez Vilaplana i la marxa cristiana “CAVALLERS DE NAVARRA” del mestre Ignacio Sánchez Navarro. Els músics estaran sota la batuta del pegolí JOSEP MENGUAL I FEMENIA, Professor Superior de Trompeta i Direcció de Banda amb el mestre Jose Rafael Pascual Vilaplana.

Una altra qüestió destacada és que, per fi, el recorregut de les entrades cristiana i mora, a més de la conjunta de divendres a la nit, tindrà la llum que es mereixen eixos actes centrals de Moros i Cristians.


DISSABTE 30 DE JUNY: ENTRADA CRISTIANA

A les 20.30 hores, ENTRADA CRISTIANA, finalitzada per la filà Capitana TEMPLÀRIES.

Itinerari: Concentració a l’Escola Pérez Ramos, Carrer Carolina Sala, Carrer Sant Jaume, Carrer Sant Agustí, Pla de la Font, Passeig Cervantes.

L’ordre d’eixida serà el següent:

BANDERÍ DE LA JUNTA CENTRAL
FILÀ ALGARADES
FILÀ CONQUERIDORES
FILÀ ARRAPADES
FILÀ ALBARDINS
FILÀ ALMOGÀVERS
FILÀ INQUISIDORS
FILÀ TEMPLÀRIES capitana cristiana 2012, Xaro Moll


A les 00.00 hores BALL DE MOROS I CRISTIANS al Poliesportiu Municipal Cervantes, amb discomòbil a l’inici de la nit i, a partir de les 2 de la matinada, l’orquestra ZEPPELIN BAND.


DIUMENGE 1 DE JULIOL: ENTRADA MORA

A les 12.00 hores del migdia cercavila informal de totes les filades pels diferents carrers del poble, fins concentrar-se a les 13,00 hores a la càbila de la filà Capitana Cristiana Templàries, on s’oferirà una “PALLORFÀ” POPULAR.

A les 20.30 hores , ENTRADA MORA finalitzada per la Filà Capitana ALAÇDRACH

Itinerari: Concentració a l’Escola Pérez Ramos, Carrer Carolina Sala, Carrer Sant Jaume, Carrer Sant Agustí, Pla de la Font, Passeig Cervantes.

L’ordre d’eixida serà el següent:

BANDERÍ DE LA JUNTA CENTRAL
FILÀ HA BEN SAHINES
FILÀ AL-GARRAPETS
FILÀ BEDUINES
FILÀ COSCOLLS
FILÀ AL HAGAMBA MUZA
FILÀ FEIXUCS
FILÀ ALAÇDRACH capità moro 2012, Fernando Sendra, ‘Parra’.
712 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!