La Falla Convent organitza l’original concurs ‘Xe, que l’aca ja caga’

La cita és dissabte, a les 8 de la vesprada, al Camp del Pujol. L’activitat consisteix a repartir el camp en 1.000 parcel•les i veure on defeca el cavall. Qui siga propietari o propietària de la parcel•la afortunada, havent-se gastat només 5 euros aconseguirà 2.000 euros a canvi.
‘Xe, que l’aca ja caga’ és el títol de la nova activitat que proposa la Falla Convent al poble de Pego per a animar el final de les festes patronals d’una banda i de l’altra per a recaptar diners per a les festes falleres de l’any que ve. Explicava Bernat Boluda, un dels organitzadors de l’esdeveniment, “que la idea ve de la part del nord que solen fer la cagà de la vaca”. A Pego realitzaran una versió d’eixa proposta, tenint en compte que “ací a Pego tenim l’afició al cavall, vam pensar en l’aca a veure la gent de Pego com responia”. Confessava Boluda que “la gent de Pego com no ho coneix està un poc indecisa”, tot i que des de la Falla Convent “suposem que la gent esperarà a què arribe el moment a què fem l’espectacle per a apuntar-se a última hora”, almenys és el que ha passat en la resta de llocs on s’ha dut a terme aquesta iniciativa.

Demanàvem a Bernat que explicara el funcionament de l’activitat, per tenir més clar en què participarà la gent de Pego que decidisca invertir 5 euros en una parcel•la del Camp de Futbol del Pujol. Admetia el faller que el funcionament “és un poc complicat”. Bernat Boluda ho explicava així: “són unes 1.000 parcel•les que es venen a 5 euros la parcel•la. El camp de futbol del Pujol, per tant, serà dividit en 50 metres per 20, que són 1.000 metres quadrats, i farem 1.000 parcel•les d’1 metre quadrat cada parcel•la”. Aquesta divisió serà digital. Serà el moment en què “el cavall començarà a pegar voltes i el primer lloc on cague l’aca, doncs, serà el que s’emportarà el premi”.

Plantejàvem la possibilitat que el cavall defeque entre dos parcel•les. Bernat comentava que en eixe cas “es compartirà el premi, si aquest és de 2000 euros, seran 1.000 euros per a cadascú”. Aclaria el faller que “el premi és segur”.

També plantejàvem la possibilitat de compartir una mateixa parcel•la, al que responia Bernat Boluda que “la Falla no entraria en el tema de partiments. La Falla es fa responsable de la pareta que ha venut i ja està”.

Oficialment l’acte comença a les 8 de la vesprada, tot i que avançava Bernat que des de les 6’30 de la vesprada estaran obertes les portes del Pujol. També recordava que Blas serà l’amenitzador d’aquesta activitat tan orgànica.

La durada de l’activitat és incerta, tot i que tot apunta, per la resta d’experiències que han pogut testimoniar els i les membres de la Falla Convent que “el més normal és que ho faça prompte”, això de cagar l’aca.

Des de la Falla Convent animaven a la gent de Pego a apropar-se al Pujol per tal de veure que és el que s’esdevé al camp la vesprada de dissabte, recordant que per només 5 euros es poden endur 2.000 euros.
374 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!