La direcció del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva neteja el fons del riu Bullent

A l’empara d’una iniciativa europea, la Jornada de Neteja en espais públics a Europa, dedicada a la neteja d’espais naturals europeus. Per a dur a terme la feina es va comptar amb la col•laboració de l’Ajuntament de Pego i de l’empresa pegolina, experta en treballs subaquàtics, Kraken.
Si la marjal de Pego-Oliva és en el seu conjunt un tresor de la biodiversitat, no és menys cert que d’este s’ha de tenir cura i eixa és la finalitat d’una de les darreres iniciatives dutes a terme per la Direcció del Parc Natural, la jornada de neteja en espais públics a Europa, Clean-up Europa!. Enguany el focus ha estat el fons del riu Bullent, és per això que el coordinador del Parc, Carlos Linares destacava la col•laboració de l’empresa pegolina, experta en treballs subaquàtics, Kraken i la de l’Ajuntament de Pego per a gestionar els residus que s’hi recullen del fons del riu Bullent. Una “aposta conjunta pel parc natural” que, apuntava Linares, d’ “altres haurien d’aprendre”.
La neteja es va dur a terme des del Pas del Bullent fins a la zona del Blau del Galapatar coincidint amb el recorregut de la Baixada del Riu Bullent. Alguna de les barques participants de l’última edició es va deixar pel camí -i ben al principi- un radiocasset.Una activitat paral•lela que es realitzar durant la jornada de dissabte passat va estar un cens d’aus aquàtiques nidificants promogut per Seo/BirdLife que des de fa anys col•labora en esta tasca amb el parc natural. Esta iniciativa permet “tenir dades exactes de totes les comunitats d’aus nidificants que viuen, conviuen, es crien i formen part de l’ecosistema de la nostra benvolguda marjal”, informava el coordinador de l’aiguamoll.

Reconeixia Linares que “són moments difícils” i per això valorava la col•laboració permanent de l’Ajuntament de Pego en la conservació del parc natural. Alhora destaca que “el tema del medi ambient, de la marjal, és cosa de tots i, conjuntament, amb els recursos de tots es pot portar d’una manera més eficient la protecció del medi ambient”.
Al seu torn, el regidor de Medi Ambient i Agricultura de l’Ajuntament de Pego, Andreu Dominguis, recordava que “la postura de l’ajuntament pel que respecta a la marjal, sempre és recolzar totes les iniciatives, tant des de l’àmbit privat com públic, ajudant en el que estiga en les nostres mans”.
549 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!