La Diputació d’Alacant garantix la teleassistència domiciliària universal i gratuïta per a majors en 2013

Un servei del que es beneficien molts pegolins i pegolines i que tramita la Mancomunitat de Serveis Socials. En total, a la tota la província d’Alacant s’aten, per teleassistència, a 9.680 persones.
El Plenari ordinari celebrat ahir a la Diputació d’Alacant va aprovar una moció conjunta de suport a la teleassistència domiciliària per a les persones majors per l’important servei que complix. En el mateix document es va acordar l’elaboració d’un reglament per a regular este servei. La presidenta de la Diputació d’Alacant va assegurar, per a 2013, la prestació del servei tal i com està ara, universal i gratuïta. A la província s’atenen en l’actualitat amb este programa 9.680 persones, moltes d’elles pegolines, que ho sol·liciten a través de la Mancomunitat de Serveis Socials.

La presidenta de la Diputació Luisa Pastor va explicar que la continuïtat de la teleassistència suposa un gran esforç per a la institució provincial. De fet, les tres diputacions de la Comunitat estan buscant fórmules per a mantindre este pla sense rebaixar les prestacions. No obstant això, assenyalen que “en el futur difícilment es podrà continuar el programa en les mateixes condicions, per la qual cosa és necessari un reglament que estipule el programa, segons els nivells de renda i altres paràmetres”.

Este servei es presta des de l’any 1997 a través d’un conveni entre la Diputació, l’Institut de Majors i Servicis Socials (IMSERSO) i la Federació de Municipis i Províncies (FEMP). L’any 2010 va entrar la Generalitat en el conveni per mitjà d’una subvenció amb la Diputació. Tant l’IMSERSO com la Generalitat no realitzaran aportacions enguany.
394 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!