La corporació municipal aprova el I Pla per a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes de l’Ajuntament de Pego

L’aprovació va ser unanimitat. «Un pas més en la normalització de la igualtat entre homes i dones tant dins de l’estructura municipal com en la resta de la població» declarava l’alcalde i regidor d’igualtat, Enrique Moll qui també confiava que el Pla no es quede només en les 160 pàgines que el contenen.
Ahir la unanimitat de la corporació municipal de l’Ajuntament de Pego va votar l’aprovació del I Pla per a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes del consistori. L’alcalde i regidor de l’àrea, Enrique Moll va explicar que feia molt de temps que s’estava treballant en ell i que s’havia convertit en «una de les prioritats meues i de l’equip de la regidoria de la dona». Desitjava Moll que este I Pla siga «un pas més en la normalització de la igualtat entre homes i dones tant dins de l’estructura municipal com en la resta de la població». A més confiava en què les 160 pàgines que el composen no es queden només en això.
Conxa del Ruste, portaveu de Compromís per Pego, declarava que «un pla d’igualtat és un procés. No està mai acabat», tot i que reconeixia que «és un principi fantàstic que demostra molta dedicació a la tasca». Incidia del Ruste en què, perquè el Pla puga créixer «cal que tinga la partida pressupostària adient, que no s’escatime per ahí, que es posen els diners damunt la taula i, que sobretot s’incidisca en matèria educativa […] en col·laboració de totes les associacions que estiguen ahí».
El partit socialista incidia en que «comencem des de la base perquè és una cosa que hem de començar des de ben menuts perquè la societat siga cada vegada menys desigual». Respecte del pressupost, confiava Raül Tamarit, que «cada any vaja incrementant-se».
Alícia Siscar era l’encarregada de defensar la postura del partit independent Ciutadans de Pego. Com a regidora d’Educació certificava la feina feta a les escoles abans de l’aprovació del I Pla d’igualtat. Coincidia Siscar en què «el paper és molt sofrit i que s’ha de fer força per executar el Pla i mentalitzar tota la població en el fet que estem en 2015 i no es pot recular».
El PP també recolzava el projecte, tot i ser conscients que «per molta faena que es faça no arribem mai a dir que ho tenim solucionat», expressava Maite Ferrándiz. També declarava que el I Pla d’igualtat presentat era com «el preàmbul d’una gran llista de coses i tan de bo entre tots podem tirar-lo endavant».

L’alcalde informava que el I Pla d’igualtat entre dones i homes de l’Ajuntament de Pego estarà penjat a la web del consistori perquè tot el món el puga consultar i aportar modificacions, ja que assegurava que «no és un pla tancat».
Cada portaveu va agrair la tasca feta per Xaro Pinto, treballadora social de l’Ajuntament de Pego a través de la Mancomunitat de Serveis Socials des de fa 26 anys. Així mateix, es va agrair la col·laboració del grup de Dones Cabal i de Aina, qui durant les seues pràctiques també va ajudar a l’elaboració del Pla.

En finalitzar el plenari el grup de Dones Cabal també va informar que han sol·licitat per registre d’entrada que l’Ajuntament de Pego dedique un carrer del municipi a Maria Cambrils i la declare filla adoptiva de la localitat.
539 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!