La Conselleria de Territori autoritza construir 1 milió de m2 a Monte Pego en el terme de Dénia

Territori òbvia la intenció del consistori de Dénia de desclassificar la zona. González Pons també eleva les altures junt amb el Fortí i incorpora un altre sector urbanitzable junt al casc urbà. Als sectors de Racons 1 i 2 es podrien arribar a construir al voltant de 1000 habitatges. La Conselleria de Territori ha modificat el Pla General Transitori de Dénia incrementant la possibilitat de construcció i l’aproxima encara més a la què es va elaborar en 1990. El Butlletí Oficial de la Província (BOP) va publicar dimecres el nou text refós, que incorpora a l’anterior al voltant d’un centenar de modificacions arran de les al•legacions presentades en el període d’exposició pública i de diferents errors detectats que calia esmenar.

Dos són les qüestions principals que dimecres es manejaven en l’ajuntament de la capital comarcal mentres es realitzava un primer examen del document aprovat pel Consell, que modifica el planejament de la ciutat en l’últim esprint de la legislatura. D’una banda, en la zona sobre la qual es desenvolupen els principals interessos de les promotores, en el litoral de Les Marines i Les Deveses, s’introdueixen canvis en les zones afectades per la línia de delimitació del domini marítim-terrestre (la primera línia de platja).

D´altra banda, un altre canvi d’envergadura que ens pot afectar més concretament, segons el text refós publicat dimecres, és que «Es procedeix a l’alçament de la suspensió del planejament en els terrenys dels sectors Racons 1 i 2», afirma el decret d’aprovació del nou Pla General Transitori de Dénia, firmat pel conseller Esteban González Pons. En este punt, la Conselleria de Territori allibera per a la construcció quasi un milió de metres quadrats (exactament, 966.321) que l’ajuntament vol protegir.

En ambdós sectors, una vegada alçada la suspensió, es podran edificar 10 habitatges per hectàrea, segons arrepleguen les fitxes de planejament. En conseqüència, la decisió de la conselleria suposaria la construcció d’entorn de 966 cases en esta zona ubicada a escassa distància del parc natural de la Marjal de Pego-Oliva i junt al riu Racons, protegit en tot el seu traçat fins a la desembocadura pel propi PORN de la Marjal. Ja fa anys que estos terrenys estan en mans d’algun conegut promotor, segons van assenyalar fonts municipals.

La mercantil Costa Blanca Invest, és la propietària dels terrenys i va presentar fa poc més d’un any un projecte d’urbanització en el sector 2 de Racons, que va ser desestimat, el 27 d´abril de 2006, per l’ajuntament de Dénia precisament per la suspensió que afectava els terrenys, junt al Parc Natural de la Marjal i al Lloc d´Interés Comunitari de Segària. L’administrador únic de la mercantil és Juan Sancho, que acaba de deixar la presidència de l’Associació de Promotors de Dénia per a encapçalar la candidatura a l’Alcaldia pel Partit Social Demòcrata (PSD). En aquest sector es podrien urbanitzar més de mig miler de residències.

Quan es va iniciar l’elaboració del Pla General Transitori, l’ajuntament de Dénia va desclassificar eixos 4,3 milions de metres, però Territori no va accedir a la intenció municipal i els va atorgar el tractament d’una nova figura, la del planejament suspés, per la que els terrenys continuen sent urbanitzable però no es poden desenvolupar mentres el futur PGOU decidisca definitivament quina és la seua qualificació. Ara, a penes un any després, Territori alça la suspensió sobre un milió d’eixos metres quadrats, junt a Monte Pego.

I ho fa amb una argumentació que dimecres deixava perplexos alguns experts consultats: que en el seu entorn no hi ha més terrenys a desenvolupar urbanísticament (els sectors Racons 1 i 2 «es diferencien de la resta de sectors urbanitzables suspesos previstos en el Pla General Transitori, és a dir, zones de Les Marines i La Xara, que junt a estes també es delimiten altres sectors de sòl urbanitzable, ordenat o no detalladament, el desenvolupament i la gestió del qual ha de ser previ als que s’han qualificat com a suspesos. Este fet no ocorre en la zona de Racons, els únics sectors urbanitzables ara previstos de la qual són eixos dos sectors», afirma el decret del conseller).

Però a més, inclús l’argument de la conselleria podria ser fals, segons s’apuntava dimecres des del consistori perquè ambdós sectors confronten amb Monte Pego, on encara està pendent d’acabar Monte Pego 2 i de desenvolupar tot Monte Pego 3.
217 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!