Inscripció massiva d’estrangers als cursos de castellà i valencià

La regidoria d’Educació ha organitzat fins a quatre grups de residents estrangers per a assistir a les classes de valencià i castellà. Els alumnes procedeixen de set nacionalitats distintes i són majoritàriament britànics. La iniciativa d’oferir un curs de valencià i castellà per a residents europeus ha estat tot un èxit. Aquesta activitat, que ha impulsat la regidoria d’Educació de l’ajuntament de Pego, al capdavant de la qual està la independent Elvira Ciurana, és gratuïta i ha estat subvencionada per la Diputació d’Alacant. L’èxit de convocatòria ha superat totes les expectatives, davant la massiva matriculació de persones amb nacionalitat europea, la major part d’elles de parla anglosaxona, s’hauran d’organitzar fins a quatre grups.

En total són 7 les distintes nacionalitats que s’han apuntat als distints grups i procedeixen d’Anglaterra, Irlanda, Escòcia, Suïssa, Letònia, Alemanya i Bulgària. En total sumen al voltant d’una cinquantena de persones, de mitjana edat, si bé també hi ha un grup de gent més jove.

La immensa majoria viu a Pego, encara que també hi ha residents procedents de la Vall. L’alumne més major és James, un anglès de 81 anys, que porta dues dècades vivint a Pego. Aquest alumne s’ha matriculat a valencià i castellà i és que, quan hi ha ganes d’aprendre, l’edat mai és una barrera.

La regidora, Elvira Ciurana, ha valorat molt positivament la resposta dels residents estrangers i ha mostrat el seu desig de continuar realitzant activitats destinades a integrar en els costum i les tradicions del municipi els estrangers que venen a viure al nostre poble ja siga en busca d’un treball o a gaudir del nostre clima i qualitat de vida.
222 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!