Futur incert per als treballadors i treballadores de l’Hospital Marina Alta

Alguns dels facultatius “estan ja anant-se’n a altres llocs a causa d’esta incertesa laboral”. La Junta de Personal davant la situació ha sol•licitat una reunió urgent amb la Conselleria de Sanitat per a aclarir la situació laboral i el traspàs de serveis assistencials al nou hospital. Des de Marina Salut es comprometen a respectar les condicions de treball i els drets adqui-rits dels treballadors actuals del departament 13”. A set mesos de l’obertura del nou hospital a Dénia, els treballadors de l’Hospi-tal Marina Alta afirmen que “encara no sabem quin serà el nostre futur profes-sional”. Ho feien en un comunicat de premsa remés als mitjans de comunica-ció comarcals. “Molts de nosaltres ens anem a quedar sense treball, altres es-tan ja anant-se a altres llocs a causa d’esta incertesa laboral, provocant una fu-ga de professionals que està allargant encara més la llista d’espera per a con-sultes, intervencions quirúrgiques, etc,” asseguren els sanitaris i afegeixen que “els que continuem treballant encara no sabem en quines condicions laborals ho farem, ni quin centre hospitalari”.

Davant d’esta situació caòtica, el malestar dels treballadors i la insatisfacció dels usuaris estan arribant a cotes impensables. La Junta de Personal, exercint la seua responsabilitat, ha sol•licitat una reunió urgent amb la Conselleria de Sanitat per a aclarir la situació laboral i el traspàs de serveis assistencials al nou hospital a fi d’assegurar l’assistència sanitària en tot moment i la màxima transparència en el procés.

La reacció de la UTE Marina Salut a aquest comunicat de la Junta de Personal de l’àrea 13 ha estat recordar i assegurar que durant la reunió celebrada el dia 4 de desembre amb la Junta de Personal es va traslladar als treballadors quatre compromisos per part de l’empresa. En primer lloc, “Marina Salut està com-plint el calendari previst per a la construcció del nou Hospital Públic de Dénia, que obrirà les seues portes a l’octubre d’este mateix any”; en segon lloc, “Ma-rina Salut garanteix una oferta d’integració a tots els professionals del depar-tament que siguen transferits per la Conselleria de Sanitat i a aquells en acu-mule de tasques”. Tercera promesa, “Marina Salut es compromet a respectar les condicions de treball i els drets adquirits dels treballadors actuals del de-partament 13 i, en el cas del personal de nova contractació, el marc serà l’Esta-tut dels Treballadors”; i en quart lloc, “Marina Salut creu en la generació d’o-cupació estable i permanent i té previst crear 500 nous contractes de treball indefinits”.

A més, l’empresa assegura tindre la “voluntat” d’ “incrementar la capacitat do-cent del departament en els pròxims anys per a formar professionals sanitaris de, almenys, 6 especialitats”.

Marina Salut admet que la Junta de Personal li ha traslladat “la inquietud d’al-guns treballadors respecte al futur”, però insisteix en la mencionada reunió del 4 de desembre el conseller delegat de l’empresa, Fidel Campoy, “va reafirmar el compromís de garantir una oferta d’integració a tots els professionals del departament que siguen transferits per la conselleria i a aquells en acumule de tasques”.435 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!