Esquerra-Pego presenta un prec per l’autonomia local

En contra del projecte de “recentralització” que suposa la reforma de l’administració local que impulsa el Govern d’Espanya. En este prec la formació republicana demana al plenari que manifeste el seu rebuig a l’avantprojecte de Llei de “Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local”.
Esquerra-Pego va presentar ahir un prec al registre d’entrada de l’ajuntament de Pego, en defensa de l’autonomia local i en contra del projecte recentralitzador de la reforma de l’administració local impulsada pel govern espanyol.

El registre es va fer, simbòlicament, el 25 d’abril. El portaveu republicà, Saül Ortolà explica en una nota de premsa l’elecció del dia. Quan “es compleixen 306 anys de la pèrdua dels Furs Valencians, i ens trobem en que el govern espanyol continua volent centralitzar l’estat per llevar-nos autogovern”.
Recorda el grup republicà que “la reforma pretén eliminar competències municipals, com educació o salut, i li adjudica a les diputacions la capacitat de retirar les competències als ajuntaments que no complisquen amb les voluntats del Govern Espanyol; és a dir, que les Diputacions es converteixen en jutge i part en el repartiment de les competències municipals”, sentencia la formació.

Asseguren des d’Esquerra Pego que “la reforma eliminaria empreses municipals i impediria que els municipis en creen. Això només s’entén baix una òptica privatitzadora”. Davant estes mesures que entenen com un atac a l’autonomia local, Esquerra-Pego demana al plenari de l’ajuntament de Pego, que acorde:

“Primer- Manifestar el rebuig a l’avantprojecte de llei de “Racionalización y Sostenibilidad de la Administracion local”.

Segon- Sol.licitar a les forces polítiques amb representació al Congrés dels diputats i Senat que, davant la possibilitat que s’hagen de pronunciar sobre una possible reforma del règim local, defensen l’autonomia de les administracions locals i un repartiment de competències basat en els principis de subsidiarietat i participació ciutadana.

Tercer- Manifestar que aquesta reforma només respon a criteris recentralitzadors i òbvia les realitats diverses i plurals que conviuen avui a l’estat Espanyol.

Quart- Instar a les Corts Valencianes a fer ús de la disposició addicional Segona de l’Estatut d’Autonomia (Clàusula Camps) per tal de disposar de les competències en matèria de regulació del règim local i desenvolupar una Llei de Municipis valenciana on es garantisca l’autonomia municipal”.
541 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!