Els baixos de les vivendes de protecció de Pego seran municipals

L’Ajuntament de Pego signarà un addenda amb l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat Valenciana pel que serà propietari del local de 500m2 i de 5 metres d’altura en 2018, quan acabe de pagar els 100.000€ (més IVA) en què estan taxats els baixos. Ho pagarà en quatre anualitats en el període 2015-2018, a 30.250€ per any.
L’Ajuntament de Pego va subscriure el 20 de setembre de 2005 el conveni de col•laboració amb l’Institut Valencià de l’Habitatge SA que tenia com a destinació la construcció d’habitatges de protecció oficial. Este conveni contemplava una clàusula per la qual l’Ajuntament es comprometia al pagament de 100.000 euros més IVA a canvi dels baixos dels edificis de VPO. En relació a esta clàusula es planteja l’addenda al conveni, és a dir, una nota addicional per a complementar o per a corregir el conveni. En este cas, fa referència al pagament, que es contempla realitzar en 4 anualitats a patir de l’exercici 2015 i fins l’exercici 2018, fent-se efectiu el pagament entre l’1 i el 15 d’abril de cada anualitat a raó de 30.250€ (IVA inclós). Des del moment en què se signe el conveni, l’ajuntament podrà prendre possessió de la superfície.

L’alcalde de Pego, Enrique Moll, explicava que, després d’algunes converses amb la Conselleria d’Habitatge, l’Ajuntament de Pego va aconseguir no haver de pagar interessos pel retard en el pagament dels baixos de les VPO.
Complementava esta informació el regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà. Explica que en 2005, quan l’Ajuntament cedix el solar per fer les VPO, degut a les mancances històriques d’espais per tindre locals municipals, ja es va plantejar en aquell moment, negociar amb l’IVVSA, el baix d’eixe local perquè l’Ajuntament pogués tenir espais disponibles per a usos múltiples. L’obra tenia un valor, taxada en aquells moments de 100.000 € més IVA. Són 500 m2 de local amb 5 metres d’altura. Este procés d’adquisició ha estat aturat durant un temps, en el que l’IVVSA ha passat a denominar-se Entitat d’Infraestructures de la Generalitat i ha canviat de cap i és, actualment, explicava Ortolà, quan la nova directora general de l’entitat, Inmaculada Solernou, contacta amb el consistori pegolí perquè es tanque la compra-venda.
Josep Nadal, pel Bloc Compromís, manifestava que “ja era hora de què açò es tirara avant”. Així mateix, demanava que “hi haguera un procés de participació ciutadana, que se’ns informe […] que s’estudie bé, que es pregunte a les associacions que vullguen anar i també es compte amb el veïnat d’esta zona”. Proposava Nadal que, tenint en compte que es comptaria en un futur pròxim dels baixos de les VPO i del primer mòdul de l’institut, a més de la resta de locals municipals, que caldria “mirar-ho tot d’una manera global perquè estiga distribuït de la millor manera possible, d’una manera complementària i que no es molesten. Crec que està bé que ho mirem en calma i que quede bé perquè hi ha espai per fer un muntó de coses perquè la tota la gent del poble estiga contenta i poder treure-li partit”.
El PP també donava suport a la signatura del conveni entre l’Ajuntament de Pego i l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat Valenciana perquè, expressava Maite Ferrándiz, “és una forma d’acabar en una etapa, a banda de què el recuperar locals per part de l’ajuntament sempre és positiu, siga quina siga la seua finalitat i més si és en la participació de tots els grups polítics”.
El PSOE també coincidia amb la resta de grups. Tamarit estava d’acord en el fet que és important “seure’ns en calma i veure la millor ubicació en eixe i altres espais i fer les coses ben fetes”.

A una observació de la popular Paqui Orihuel sobre el retard de l’adquisició dels baixos de les VPO, l’alcalde no va amagar que “no hi havia diners per poder pagar-ho” s’havia deixat congelat. Actualment, però, l’Ajuntament si que pot començar a fer front a este tipus de despesa.

El punt s’aprovava per unanimitat.

498 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!