El Secretari autonòmic d’Infrastructures comprova la finalització de les obres de la plaça de l’Antic Regne de València

Victoriano Sánchez-Barcaiztegui ha visitat Pego este matí per a supervisar la finalització del projecte de l’aparcament soterrat i en superfície de la plaça de l’Antic Regne de València i per a comprovar l’estat en què ha quedat l’obra. Destacava el benefici que ha suposat l’obra, ja que “s’han creat places d’aparcament soterrades més resguardades i, fonamentalment s’ha guanyat una zona de vianants i de jocs infantils en un punt important de la ciutat”. Recordava que eixa era “la missió del Pla Confiança”.
El 23 d’abril de 2009 s’aprovava, en plenari extraordinari, l’autorització dins del Pla Especial de Recolzament a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana per al finançament dels projectes d’inversió per a Pego.

Entre els projectes aprovats es trobava l’aparcament soterrat, i en superfície, de la Plaça de l’Antic Regne de València. Amb una capacitat de 74 places soterrades, més les de superfície. Este projecte ha estat el més important, econòmicament parlant, de tots els presentats al conegut com a Pla Confiança. Es va valorar en 1.117.536 euros. La durada inicial del mateix havia de ser de 9 mesos, tot i que diferents problemes han provocat que esta execució es dilatara en el temps. En la presentació del projecte, aleshores regidora d’Urbanisme, Ana Aparisi, va ressaltar que la ubicació de l’aparcament té “com a principal objecte dinamitzar l’àrea comercial del centre del poble”.

El 8 de març de 2011 el Secretari autonòmic d’Infraestructures, Victoriano Sánchez-Barcaiztegui, visitava Pego per a signar l’acta de replanteig del projecte d’aparcament públic soterrani en la Plaça de l’Antic Regne de València. Hui, 12 d’abril de 2013, ha tornat al nostre municipi per a supervisar que les obres han finalitzat i l’estat en què han quedat.

Des de l’ajuntament de Pego el Secretari autonòmic d’Infraestructures, acompanyat de l’alcalde del municipi i del delegat del Consell a la Província d’Alacant, a més de la gran majoria de regidors de la corporació municipal (i dos exregidors, el d’Urbanisme i del Bloc-Compromís) s’han dirigit a la plaça de l’Antic Regne de València per a visitar l’aparcament soterrani, un espai ampli, de 1.979 m2 de superfície, amb capacitat de 74 places d’aparcament, 2 d’elles per a minusvàlids.



Compta amb única rampa, de doble sentit per a l’entrada i l’eixida, amb accés rodat des de l’Avinguda Alacant. Els accessos per a vianants s’han resolt mitjançant dos escales i un ascensor. L’aparcament soterrat també compta, al seu centre, amb dos claraboies de llum natural que, en dies com hui, il·luminen amb potència el subsol.









Ja en superfície el Cap del servei territorial de carreteres de la Conselleria d’Infraestructures, Fernando Parra, ha recordat com es va distribuir el pressupost del Pla Confiança -era designat tenint en compte la població- i també que l’obra executada a la plaça de l’Antic Regne és la més important de totes les que ha desenvolupat Pego a compte del Pla Confiança. El resultat final del projecte el qualificava de “fabulós”.




El per què del projecte l’explicava el Director de l’obra, José Antonio García Mut. Destacava que “és un lloc perfecte per a recuperar les places d’aparcament que s’han perdut al centre del poble després de les obres que s’han dut a terme darrerament per a peatonalitzar-lo”. “També s’ha volgut recuperar l’element de plaça a la part superficial, que fins ara estava ocupada per cotxes”. García Mut explicava que les 74 places que hi ha en l’aparcament soterrat són les que anteriorment estaven en superfície.




De la plaça en superfície destacava José Antonio García Mut que s’ha intentat “la màxima flexibilitat d’usos”. El disseny de la urbanització s’ha adaptat a l’ús viari de la plaça, que s’ha compaginat amb altres usos polivalents eventuals com és el mercat ambulant dels dijous, espectacles i festes populars que, en un futur, es desenvoluparan allí. Així les coses, s’ha optat per deixar exempta la superficie central de la plaça. A la zona més propera a l’Avinguda Alacant, s’ha col·locat una zona de jocs infantils.




El director de l’obra no amagava que el projecte ha sofert una sèrie de retards deguts, tant a causes tècniques com econòmiques. D’una banda, del projecte inicial s’han fet modificacions perquè les característiques tècniques del terreny ho aconsellaven. D’altra banda, recordava que l’empresa que va obtenir l’adjudicació es va declarar en concurs de creditors i es va haver de fer un canvi d’adjudicatària.

L’alcalde del municipi, Carmelo Ortolà, declarava que “per fi s’ha acabat l’obra” i lamentava el retard, apuntant que no ha sigut culpa ni de la Conselleria ni de l’Ajuntament. Així mateix, explicava que el que falta per a la inauguració oficial “són tràmits administratius com és la legalització elèctrica”. Pel que fa a l’acabament de l’obra, declarava Ortolà que “m’encanta com s’ha quedat”. Destacava que “hem guanyat en qualitat per a les persones que viuen al voltant”.




El Secretari Autònomic d’Infraestructures, Victoriano Sánchez-Barcaiztegui, destacava el benefici que ha suposat l’obra, ja que “s’han creat places d’aparcament soterrades més resguardades i, fonamentalment s’ha guanyat una zona de vianants i de jocs infantils en un punt important de la ciutat”. Recordava que eixa era “la missió del Pla Confiança”. Ressaltava també l’excel·lent col·laboració entre administracions que s’ha donat durant el transcurs de l’execució del projecte.
24 Visites

Deixa un comentari