El plenari de Pego aprova, per unanimitat, sol•licitar al Ministeri de Foment el lliurament de peatge de l’AP-7 al seu pas per La Safor i La Marina Alta, com a mínim fins que hagen finalitzat les obres del projecte Autovia A-38

A més reclama a Foment la publicació del Pla Econòmic-Financer presentat en el seu dia per AUMAR, així com la publicació de l’expedient on conste el seguiment del Pla, per part de la inspecció de l’explotació de la concessió. També es reclama al ministeri que estudie i duga a terme les modificacions escaients perquè les adjudicacions siguen flexibles, transparents i justes socialment.
En el darrer plenari ordinari de juny, el Bloc-Compromís va presentar una extensa moció per a, entre d’altres coses, exigir al Ministeri de Foment que, allibere de peatge l’AP-7 al seu pas per La Safor i La Marina Alta, com a mínim fins que hagen finalitzat les obres del projecte denominat “Autovía A-38, Variante de la Safor. Tramo: Oliva Sur-Inicio de la variante de Gandía”.

Defensava la proposta la portaveu del Bloc-Compromís Conxa del Ruste adduint que “no tenim circumval•lacions ni a la Marina ni a la Safor i, si no volem pagar peatge, hem de travessar Oliva, Benissa i altres pobles” molt congestionats pel trànsit viari. Del Ruste recordava que “l’AP-7, en teoria l’hauríem de tenir ja liberalitzada i, no obstant això, ha patit la contractació d’esta autopista ha patit moltes ampliacions de termini en la concessió”.

A això se li afegix l’anunci que al març feia la titular de Foment, Ana Pastor al voltant del futur pagament de les autovies per tal de fer rendibles la millor i manteniment de les infrastructures. La portaveu del Bloc-Compromís declarava que “perquè siguen rendibles unes autopistes al voltant de Madrid, van ajuntar-les, bàsicament en les autopistes nostres, que portem pagant tota la vida i que ja han ampliat el termini diverses vegades. Així, per a pagar les de Madrid, nosaltres pagarem durant més anys”, concloïa del Ruste.

Després d’esta explicació s’aprova la inclusió de la moció al plenari i la portaveu del Bloc-Compromís passava a concretar les demandes de l’Ajuntament de Pego al respecte de la qüestió, ja que estes no es quedaven en l’alliberament de l’AP-7 mentre no s’executen les circumval•lacions de Bellreguard, Palmera, l’Alqueria de la Comtessa, Oliva o Benissa.

“PRIMERA-. L’Ajuntament de Pego reclama al Ministeri de Foment la publicació del Pla Econòmic-Financer presentat al seu dia per AUMAR i aprovat pel mateix Ministeri, així com la publicació de l’expedient on conste el seguiment del Pla, per part de la inspecció de l’explotació de la concessió.

SEGONA-. L’Ajuntament de Pego reclama al Govern de l’Estat que estudie i duga a terme les modificacions de les lleis que siguen escaients, per tal que les adjudicacions de les concessions d’infrastructures viàries públiques es realitzen d’una manera més flexible, transparent i justa socialment, permetent que si la demanda de trànsit supera el volum esperat, siga possible reduir el termini de la concessió.

TERCERA-. L’Ajuntament de Pego manifesta el seu rebuig al possible rescat per part del Govern de l’Estat de les autopistes deficitàries del radi de Madrid o de qualsevol altra part de l’Estat a costa d’allargar la concessió de l’AP-7.

QUARTA-. L’Ajuntament de Pego exigeix al Ministeri de Foment que, en l’àmbit de les noves mesures anunciades sobre possibles rescats d’algunes concessions, siga inclòs el lliurament de peatge de l’AP-7 al seu pas per La Safor i La Marina Alta, com a mínim fins que hagen finalitzat les obres del projecte “Autovía A-38, Variante de la Safor. Tramo: Oliva Sur-Inicio de la variante de Gandía”.”.

El grup socialista mostrava el seu recolzament a la moció. Enrique Moll, el seu portaveu, recordava el que costava travessar Ondara abans que hi construiren la variant actual i el que costa ara i asseverava que “les infrastructures que estan ben fetes, estan ben fetes”. Manifestava el socialista que tampoc estan d’acord que, anant cap a Catalunya, cada dos per tres hages de parar per a pagar i el fet que això s’estenga també a l’anar cap a Madrid.

Des de Ciutadans de Pego, José Maria Ferrer, qualificava l’exposició de la moció de “perfecta” i “impecable”, el que portava als independents a recolzar-la, ja que “estem afectats tant per un pagament si vas per un lloc, com per un tampó si vas per l’altre i això afecta negativament, inclòs, al mercat turístic del qual depenem prou en esta zona”.

Des del PP també es reconeixia que “tots ens sentim afectats pel tema de l’autopista perquè per la nostra situació geogràfica, tant per a anar a València com per anar a Alacant, has de passar pel peatge si no vols creuar per poblacions que dificulten molt la circulació”.

La moció era aprova per unanimitat.
241 Visites

Deixa un comentari