El Pla Conjunt d’Ocupació fomenta 4 contractacions a Pego

Un d’eixos contractes, passats els tres mesos subvencionats, s’ha consolidat. Els treballs han estat, un en serveis de formació, un altre en una perruqueria i dos en construcció. L’últim contracte començava a desembre.
El passat 31 de desembre expirava el termini perquè les empreses eradicades a la província d’Alacant pogueren acollir-se al Pla Conjunt d’Ocupació impulsat per la Generalitat Valenciana i la Diputació, amb la col•laboració dels ajuntaments, com el cas de Pego. Un Pla a tres bandes que tenia com a objectiu afavorir la contractació de persones desocupades i incentivar l’activitat de les empreses provincials. Cadascuna de les tres administracions contribuïa al Pla amb 375 euros -un total de 1.125 euros- per contracte. A Pego estava pressupostat contractar fins a 26 persones, aportant cadascuna de les tres administracions implicades, 9.750€ en total.

A Pego el resultat del Pla Conjunt d’Ocupació ha estat la contractació de 4 persones. Estes s’han realitzat en distints sectors: una contractació en el servei de formació, una altra en una perruqueria amb seu a El Verger, les altres dos contractacions han estat en la construcció, en este últim cas per una mateixa empresa.

Els contractes havien de ser, com a mínim de tres mesos, amb una jornada d’almenys 25 hores setmanals. Fonts de Creama Pego han informat Ràdio Pego que, el primer contracte que es va signar, a l’octubre, supera els tres mesos, el que valoren molt positivament, ja que significa que, encara que modestament, el Pla ha servit per a crear llocs de treballs que poden consolidar-se en el temps.

Les tres empreses que, a Pego, s’han acollit al Pla Conjunt d’Ocupació cobraran la subvenció per treballador contractat una vegada finalitze el període del contracte subvencionat, ja que han de presentar les assegurances socials com a justificant de la contractació.

Entre les raons que apunten a la tímida repercussió laboral del Pla Conjunt d’Ocupació es troba que este va entrar en vigor durant el mes d’agost i, entre els requisits de les persones a contractar, constava que havien d’estar desocupades, ininterrompudament, des de l’1 de març de 2013. Això, va provocar que moltes persones inscrites al Servef i registrades a Creama Pego, no compliren el requisit perquè, tot i que presentar contractacions de curta durada, havien aconseguit treball en el període establert per la Generalitat.
556 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!