El Pla Conjunt d’Ocupació fomenta 4 contractacions a Pego

Un d’eixos contractes, passats els tres mesos subvencionats, s’ha consolidat. Els treballs han estat, un en serveis de formació, un altre en una perruqueria i dos en construcció. L’últim contracte començava a desembre.
El passat 31 de desembre expirava el termini perquè les empreses eradicades a la província d’Alacant pogueren acollir-se al Pla Conjunt d’Ocupació impulsat per la Generalitat Valenciana i la Diputació, amb la col•laboració dels ajuntaments, com el cas de Pego. Un Pla a tres bandes que tenia com a objectiu afavorir la contractació de persones desocupades i incentivar l’activitat de les empreses provincials. Cadascuna de les tres administracions contribuïa al Pla amb 375 euros -un total de 1.125 euros- per contracte. A Pego estava pressupostat contractar fins a 26 persones, aportant cadascuna de les tres administracions implicades, 9.750€ en total.

A Pego el resultat del Pla Conjunt d’Ocupació ha estat la contractació de 4 persones. Estes s’han realitzat en distints sectors: una contractació en el servei de formació, una altra en una perruqueria amb seu a El Verger, les altres dos contractacions han estat en la construcció, en este últim cas per una mateixa empresa.

Els contractes havien de ser, com a mínim de tres mesos, amb una jornada d’almenys 25 hores setmanals. Fonts de Creama Pego han informat Ràdio Pego que, el primer contracte que es va signar, a l’octubre, supera els tres mesos, el que valoren molt positivament, ja que significa que, encara que modestament, el Pla ha servit per a crear llocs de treballs que poden consolidar-se en el temps.

Les tres empreses que, a Pego, s’han acollit al Pla Conjunt d’Ocupació cobraran la subvenció per treballador contractat una vegada finalitze el període del contracte subvencionat, ja que han de presentar les assegurances socials com a justificant de la contractació.

Entre les raons que apunten a la tímida repercussió laboral del Pla Conjunt d’Ocupació es troba que este va entrar en vigor durant el mes d’agost i, entre els requisits de les persones a contractar, constava que havien d’estar desocupades, ininterrompudament, des de l’1 de març de 2013. Això, va provocar que moltes persones inscrites al Servef i registrades a Creama Pego, no compliren el requisit perquè, tot i que presentar contractacions de curta durada, havien aconseguit treball en el període establert per la Generalitat.
450 Visites

Deixa un comentari