El Pare Noel visita les Falles de Pego

Des de les 4 de la vesprada de dissabte, 23 de desembre, l´home de la barba blanca i vestit roig estarà a disposició dels xiquets i xiquetes de Pego. Convocat per les tres falles de la localitat, el Pare Noel agafarà les cartes dels més menuts, en carro al principi de la vesprada, assegut cap al final d´aquesta.
Pare Noel, Santa Claus, Sant Nicolau… són distints noms per a designar a eixe vellet de barba blanca, panxa grossa i vestit roig que durant la nit de Nadal entra a les cases per les ximeneres a deixar regals sota l´arbre de Nadal. Els xiquets i xiquetes li tenen predilecció des de temps immemorials perquè el Pare Noel sempre ha ajudat als més necessitats, obsequiant-los amb regals i dolços. Aquesta figura, tot i existir des de fa segles (era una de les persones més venerades pels cristians de l´Edat Mitjana) és, des de fa uns anys, quan més fama i presència ha obtingut a l´Estat Espanyol, on els Reis d´Orient sempre havien tingut el privilegi, quasi absolut, de repartir els regals del període nadalenc.

Pego, no s´ha quedat enrere en la visita anual del Pare Noel. Enguany, tornarà a passejar pels carrers del municipi amb el seu carruatge, conduït per cavalls (els rens ací són difícils de trobar) i acompanyat per algun que altre ajudant. Ho farà el dissabte per primera vegada per a arreplegar les cartes dels més menuts que encara no hagen fet, oficialment, la seua comanda de Nadal. Així, el Pare Noel tindrà el temps just per a poder revisar el correu i saber que vol cadascú.

Sant Nicolau ha estat convidat per les tres falles de Pego, per a què tots els xiquets i xiquetes del poble pugen arribar a vore´l i donar-li la seua carta. La primera convocatòria la tenen a les 4 de la vesprada a la Plaça de la Quintana, on ha quedat amb la Falla Convent.

Mentre els xiquets que primer han vist el Pare Noel es queden amb la regina infantil del foc del Convent, que els ha convidat a berenar, els xiquets que encara no l´hagen vist poden acudir a la Falla Plaça i Natzaret, perquè a les 5 eixirà d´aquest casal per a donar una altra volta a la barriada o a tot el poble.

I finalment, a les 6.30 de la vesprada, Santa, ja cansat de tant de recorregut en carruatge, té previst visitar la Falla La Font i passar un bona estona rodejat dels xiquets i xiquetes que vullguen apropar-se fins allí a saludar-lo i entregar-li la llista de regals que volen rebre el dia de Nadal.

Així que els i les infants de Pego que encara no tinguen redactada la carta per al Pare Noel, ja poden afanyar-se a escriure-la perquè amb una visita tan especial i d´una durada tan considerable, no poden decebre a Santa, que ve de tant lluny per a conèixer els seus desitjos. Després d´estudiar una a una cada carta, dilluns 25, cada xiquet i xiqueta rebrà el seu regal.

525 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!