El figatell pegolí en el banc de sabors d’INVAT.TUR

Dijous 1 d’octubre se celebra a l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, amb seu a Benidorm, realitza una jornada que té com a protagonista el figatell i tres pobles: Beneixama, Oliva i Pego. Els representants dels tres municipis explicaran el procés d’elaboració, la tradició del producte a la localitat i com es potencia turísticament.
El passat 9 de febrer representants de Beneixama, Oliva i Pego es va reunir amb els tècnics de l’Institut Valencià Tecnològic per al Desenvolupament Turístic (Invat.tur), amb seu a Benidorm, per a donar els primers passos d’un projecte gastronòmic conjunt amb un especial interès turístic, la creació d’una Ruta del Figatell. I és que, tots tres pobles, tenen com a vincle la llarga tradició en l’elaboració del figatell. Demà dijous esta idea d’alguna manera es materialitza en l’aula de cuina, banc de sabor que ha organitzat Invat.tur per, entre d’altres, presentar el concurs la ruta del figatell.

El figatell pegolí gaudix d’un reconegut prestigi. És un producte gastronòmic autòcton que es pot trobar en totes i cadascuna de les carnisseries de Pego. El figatell s’elabora artesanalment barrejant fetge de porc i una quantitat similar de carn magra de porc. A la barreja resultant se li afegeix julivert, pebre negre, clau i sal, formant una espècie de mandonguilla o hamburguesa que s’embolica amb mesenteri de porc, és a dir, la mantellina que recobreix l’estómac d’aquests animals.

La tradició del figatell a Pego serà explicada demà dijous a Invat.tur des de diferents perspectives. D’una banda, es projectarà un vídeo que mostrarà com s’elabora el figatell i, per completar el que es veja estarà Xelo Costa, de la Carnisseria Costa com a representant de les carnisseries pegolines. L’encarregada d’explicar com es presenta i servix el figatell en els bars i restaurants de Pego serà Mònica Miralles, d’El Moss de Pego. També acudirà a l’aula de cuina, la regidora de Mitjans de Comunicació, Rebeca Bañuls i l’Agent de desenvolupament local de Creama, Alicia Carbonell.

Així, amb l’aportació de cada poble i, per tant, de cada comarca (Alt Vinalopó, Safor i Marina Alta) s’intentaran conèixer les potencialitats del figatell i la seua adequació en la gastronomia actual. Es farà d’una manera contrastada, sumant les diferents concepcions del producte en cadascuna de les tres localitats.
712 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!