El CEAM de Pego tindrà ascensor i s’adaptarà a la normativa d’accessibilitat

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, després de revisar la subvenció aprovada en 2015, ha modificat el projecte inicial i l’ha ampliat incloent-hi, a la subvenció inicial que contemplava la instal·lació d’un elevador, també les obres per a adaptar portes i banys a les persones amb algun tipus de discapacitat física.
L’Ajuntament de Pego va sol·licitar en 2014 una subvenció per a instal·lar al CEAM de la localitat un ascensor per a facilitar l’accés a la primera planta a tots els usuaris i a totes les usuàries de la llar de la tercera edat, complint així la normativa d’accessibilitat dels edificis públics. En 2015 la Conselleria de Benestar aprovava l’ajuda. No obstant això, en arribar el període electoral, la seua tramitació es va paralitzar. En 2016, amb el canvi de govern, el projecte sol·licitat es revisava i s’ampliava l’ajuda per a adequar la primera planta a persones amb mobilitat reduïda. Es retardava, però, l’arribada de la subvenció perquè esta ha hagut de passar primera per la Comissió de Transparència.

El passat 12 d’abril finalitzava el termini perquè es pogueren presentar empreses al concurs de licitació. Tres han estat les empreses que s’han presentat per fer este projecte. En 10 dies la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives hauria de procedir a l’obertura de sobres del concurs.

L’alcalde, Enrique Moll, explicava a Ràdio Pego que la idea és que les obres d’instal·lació de l’ascensor del CEAM es realitzen a l’estiu per a intentar molestar el mínim als usuaris i les usuàries. De tota manera, observava Moll, s’ha quedat amb la direcció del Centre Especial d’Atenció a les Persones Majors, que en cas de ser necessari per al normal funcionament del mateix, l’Ajuntament habilitarà una o dos aules a l’edifici Cervantes, annex al CEAM.

Enrique Moll també hi destacava que el projecte actual és «prou més important» que l’inicial perquè l’anterior «només contemplava la instal·lació de l’ascensor». El definitiu, tenint en compte que l’elevador permetrà que persones amb cadira de rodes i un grau elevat de discapacitat puguen accedir al primer pis del centre de persones majors, inclou «l’adequació de portes i banys a la normativa d’accessibilitat».

La modificació descrita ha provocat que s’haja augmentat la subvenció inicialment concedida per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Si en 2015 la quantitat assignada va ser de 80.000€, la quantitat destinada finalment al CEAM de Pego per a adaptar a la normativa d’accessibilitat el centre és de 131.000€.

559 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!