Dos autodidactes pegolins mostren les seues últimes creacions al Centre d’Exposicions

Fernando Seguí exposa la seua sèrie medieval de socarrats i Evarist Aparisi algunes de les seus obres pictòriques dedicades a la tardor. La mostra col•lectiva estarà exposada fins el 26 de novembre. Es pot visitar de dilluns a dissabte de 18 a 20h.
Divendres passat es va inaugurar al Centre d’Exposicions Museu d’Art de Pego una exposició mixta amb les últimes obres dels pegolins Fernando Seguí i Evarist Aparisi. El primer mostra la seua col•lecció medieval de socarrats. El segon exposa quadres en acrílic sobre la tardor.

L’animador cultural de Pego, Rafel Ruiz, va apuntar algunes informacions dels protagonistes de la nit. En primer lloc va parlar de l’última exposició a Pego d’Evarist Aparisi va ser curiosa perquè es tracta d’una mostra familiar en la que diferents membres de la família van aportar alguna de les seues creacions. En aquesta ocasió, Evarist Aparisi, mostra les seues últimes obres dedicades a la tardor. Recordava Rafel Ruiz que l’última exposició de Ferran Seguí va estar d’escultures en bronzes i “enguany ens sorprén en una exposició de socarrats”. Destacava de Seguí que “és un artista amb moltes facetes”.

L’animador Cultural explicava que és un socarrat, “una tècnica ceràmica valenciana, ja que va nàixer a Paterna en el segle XV. S’utilitzava per a decorar els sostres; entre biga i biga posaven els socarrats, les rajoles pintades i també s’utilitzava per a decorar les volades dels carrers. Els motius que representava solien ser escenes medievals”.

Després d’aquesta explicació, Ferran Seguí, autor de la sèrie de socarrats medievals que s’exposen al Centre d’Exposicions Museu d’Art de Pego agraïa la assistència de tots els presents i comentava que el socarrat “és un canvi més en la meua forma de pintar”.

Evarist Aparisi elogiava el Centre d’Exposicions i alhora destacava el fet que des de la regidoria de Cultura es brinde l’oportunitat d’exposar “a persones autodidactes”.

L’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, agraïa que gent com Ferran Seguí i Evarist Aparisi exposaren perquè així, “la resta de ciutadans podem gaudir de coses que ens estan mostrant, la forma de fer, d’interpretar els seus gustos”. I alhora ressaltava la presència del públic, perquè sinó, augurava que no valdria la pena fer exposicions.

La regidora de Cultura, Alicia Siscar, destacava que amb aquesta exposició s’enceta el curs del Centre d’Exposicions i agraïa el fet que, justament, siguen dos pegolins els primers a estrenar el curs 2011/2012. A més ressaltava la qualitat de les obres exposades, tot i ser, els seus autors autodidactes.

La mostra col•lectiva estarà exposada fins el 26 de novembre. Es pot visitar de dilluns a dissabte de 18 a 20h.
474 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!