Dijous començarà a repartir-se el Llibre de Festes

A diferència dels últims anys, enguany el Llibre de Festes, estarà a les cases quasi tres setmanes abans que comencen les festes patronals. I és que a partir de dijous començaran a repartir-se els exemplar que en aquest 2011 continuen mostrant-nos la galeria de personatges pegolins en una separata.
Tot i que semble mentida, des d’aquest proper dijous, 9 de juny, els pegolins i les pegolines que ho desitgen podran tenir a casa el Llibre de Festes de 2011. Sent el 2011 un any de transició política, el regidor de Festes, Ricardo Cabrera, va deixar embastada la programació d’aquestes festes abans de les eleccions i de fet, des de fa temps que aquesta es pot consultar al web de l’oficina de Turisme de Pego i Les Valls, www.pegoilesvalls.es. No obstant, se sap que la manera més habitual de consultar aquesta informació no és la digital, sinó la de tota la vida, la impresa.

La nova edició del Llibre de Festes 2011 aporta molta informació fotogràfica de les festes passades i de moments històrics. Així mateix, permet llegir els articles que enriqueixen la història del municipi com són els de Salvador Ferrer sobre la cova de l’Ase; de Josep Vicens, sobre els llinatges pegolins dels segles XVI i XVII; de Roberto Llorens sobre ‘la casa dels pegolins’ a la vall del Vernissa o d’Alfred Sala sobre la Destil•leria Albo, entre d’altres. També s’hi trobaran articles dels propis treballadors de la Casa de Cultura: Joan Miquel Almela descobrirà el que s’ha estat fent a l’Arxiu Municipal des de 2000 fins a 2010. Rosa Maria Lucas resumirà el que ha esdevingut el 75é aniversari de la Biblioteca Pública Municipal i Rafel Ruiz aborda diferents personatges importants per al poble de Pego com han estat Nicolau Borràs, pintor del renaixement valencià amb diferents obres a Pego; Josep Sendra i Piera, qui ha dedicat la seua vida a fer-nos comprendre i estimar la música i Joan Sasgar, que segons Ruiz és “l’últim guardià del paradís”.

A més es podran llegir articles d’opinió i col•laboracions diverses, que transformen el Llibre de Festes en un exemplar per a la conservació.

Cap al final del Llibre de Festes és on trobarem la programació que s’inicia el dissabte 18 amb la celebració de Sant Cristòfol i que continua el dilluns 20, dimarts 21 i dimecres 22, amb Bous al Pla de la Font. Divendres 24 s’inicia el Tir i Arrossegament. A més hi ha partit de futbol entre els veterans del Pego CF. I també eixe dia, a les 22h. hi haurà concert del Quintet de Metalls Al Vent al Teatre Municipal.

El dissabte 25 de juny, a més de continuar el Tir i Arrossegament, és el dia fort musicalment parlant, ja que per la vesprada, a partir de les 19 hores al Passeig Cervantes actuaran La Sonora i Naia. A les 20:30 hores es durà a terme el II Concert de la Banda de Cornetes i Tambors de la Confraria del Santíssim Ecce-Homo al pati de la Casa de Cultura i a partir de les 23h. Nit de Rock amb les actuacions dels pegolins Smoking Souls i Lilit i Dionís, que estrenarà part del contingut del seu nou disc i per últim la banda valenciana més internacional estrenant el seu últim disc ‘ Coratge, Obrint Pas.

Hi ha molt més previst per a aquestes festes 2011, però anirem ampliant informació a mesura que s’aproximen les dates.
462 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!