Com sona l’ESO fa sonar una obra diferent

Ho feia anit al Port de Dénia sota la batuta del compositor avanguardista Llorenç Barber. Focs d’artifici, campanes, sirenes de vaixells, botelles, triangles, globus i llarg etcètera d’instruments artesans i clàssics per a l’estrena de ‘Diània. Naumàquia a la ciutat portuària de Dénia’. Aquesta nit, a les 10, Com Sona l’ESO oferirà el seu darrer concert al Carrer La Via de Dénia acompanyant Nach i La Gossa Sorda. “Prou interessant, curiós, molt emocionant, molt original”, aquestos són alguns dels qualificatius que definien l’obra musical que Com Sona l’ESO va estrenar ahir al Port de Dénia, ‘Diània. Naumàquia a la ciutat portuària de Dénia’, sota la batuta del compositor avanguardista Llorenç Barber. És difícil explicar el que es va sentir ahir a la capital de la Marina Alta. El que està clar és que el públic va poder passejar pel port i escoltar alguns dels grups que interpretaven la seua part allí. Alhora, però, notes musicals d’instruments tradicionals, emergien de les altures i sons innovadors del Pòsit. Tot barrejat amb el so dels focs d’artifici, les campanes i les sirenes dels vaixells que també participaren en la peça musical plurifocal de Llorenç Barber, interpretada per més d’un miler d’alumnes d’instituts públics valencians, catalans i balears.

El públic passejava d’ací cap allà per a intentar no perdre cap dels sons que creaven l’alumnat participant a Com Sona l’ESO en la seua desena edició. La brisa acabava de posar el toc mariner a l’experiència tan singular que es va viure ahir al port de Dénia i que és, realment, difícil d’explicar.

El professorat es mostrava satisfet amb la interpretació i els novells s’emocionaven dels detalls sonors que havien esdevingut durant el concert. Els veterans explicaven la finalitat de la composició “apropar als xavals a la música clàssica però no des del punt de vista més tradicional, sinó tot el contrari, des del més actual”. Perquè és interessant que “vegen que hui en dia es fan més coses que el pop” o la música clàssica.

I quina és la visió dels protagonistes, de l’alumnat? Alguns dels qualificatius que ho definien són “sucro, emoció, perfecte, molt bona, col•laboració, un poc diferent, espectacular”, entre d’altres. De fet, l’ambient de després del concert deia bastant de l’excitació acabada de viure. Mentre esperaven l’autobús per a anar al càmping a continuar celebrant l’èxit aconseguit tot era una festa musical .

La màgia dels concerts de Com Sona l’ESO continua aquesta nit al Carrer La Via de Dénia amb el concert que oferiran, a les 10 de la nit, la banda simfònica i el cor de Com Sona l’ESO –més d’un miler d’alumnes- junt a Nach i La Gossa Sorda. T’ho vols perdre? Nosaltres hi estarem.

402 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!