Ciutadans de Pego i PSPV arriben a un principi d’acord sobre l’alcaldia

L’independent Carmelo Ortolà continuarà com a alcalde els dos primers anys de legislatura. Una vegada passat eixe temps es farà una revisió del pacte de govern i el PSPV decidirà si Enrique Moll agafa l’alcaldia. El BLOC recolzarà l’envestidura. El que encara no està tancada és la distribució de regidories a l’espera del que l’assemblea del BLOC decidisca aquesta nit sobre l’entrada, o no, a formar part del govern municipal.
Estem a tres dies i mig de la constitució del nou ajuntament per a la propera legislatura i a Pego ja comencen a veure’s alguns avanços en les negociacions entre els partits que, si no passa res, governaran en els propers 4 anys. Així, dilluns per la nit Ciutadans de Pego i PSPV arribaven a un principi d’acord sobre l’alcaldia. En els dos primers anys de legislatura l’independent Carmelo Ortolà seguirà d’alcalde. Una vegada transcorregut eixe temps es produirà una revisió de pacte i el PSPV decidirà si Enrique Moll passa a ser el primer edil. De moment, això i que el BLOC recolzarà l’envestidura de Carmelo Ortolà és el que està clar.

Tot i que pràcticament des de la nit del mateix 22 de maig s’està negociant l’alcaldia entre Ciutadans de Pego i PSPV, no va ser fins a dilluns a la nit quan es va aconseguir arribar a un principi d’acord entre ambdós que satisfés tant una part com a l’altra i és que confessava el líder de Ciutadans de Pego, Carmelo Ortolà que “les postures eren molt tenses”, ja que tant “per part d’uns com per part d’altres es reclamava l’alcaldia”. Sobre la taula estava el fet que “Ciutadans de Pego és la llista més votada però també és cert que el partit socialista de Pego ha tingut uns resultats millors que l’anterior legislatura”, reconeixia Ortolà, igualant en nombre de regidors a Ciutadans de Pego. L’altre fet sobre la taula era el pacte de govern dels últims 8 anys. Dos importants circumstàncies que feien concloure que “anava a continuar jo –Carmelo Ortolà- com a alcalde durant dos anys i al final d’eixos dos anys ens tornarem a seure per vore l’evolució del que és la situació de l’Ajuntament de Pego i a vore quina continuïtat es dóna a partir d’eixe moment”.

L’altre protagonista, el socialista Enrique Moll, coincidia en assenyalar que “el tema de l’alcaldia la veritat és que ha estat molt dur perquè Carmelo, igual que jo, crèiem els dos convenient que érem mereixedors de ser alcaldes de este poble. Ell pel nombre de vots que tenia i jo per la milloria que havia experimentat el meu partit en qüestió de votants”. Moll reiterava que en eixe principi d’acord al que han arribat Ciutadans de Pego i PSPV “Carmelo va a ser el pròxim alcalde durant els pròxims dos anys i als dos anys es farà una revisió del pacte en la qual si nosaltres ho creiem convenient agafarem nosaltres l’alcaldia”. Enrique Moll introduïa un nou element a l’escenari afirmant que això està supeditat “al recolzament del BLOC que és part fonamental també per a tirar endavant este projecte”. I és que com el mateix Moll reconeixia “sense els seus vots ni podria ser alcalde Carmelo ni podria ser jo alcalde d’ací a dos anys”.

El pacte sobre l’alcaldia, segons el nº1 de Ciutadans de Pego, “té una explicació lògica”. Així, Carmelo Ortolà explicava que “el fet de que fora alcalde Enrique Moll per part del partit socialista, suposava una situació d’una persona que entra nova a governar i que es troba en una sèrie de problemes que té l’Ajuntament de Pego prou complicats”. I és que el consistori pegolí s’enfronta a problemes “des del punt de vista econòmic, des del punt de vista de la situació cadastral i des del punt de vista de vàries regidories on hi ha problemàtiques obertes i, inclòs, i ho puc dir clarament –asseverava Ortolà- problemes judicials en tancaments de PAIs anteriors, etc., etc., el que suposa una complexitat molt important per a la persona que haja d’assumir la responsabilitat de govern del futur equip de govern”.

Després de l’exposat Carmelo Ortolà assegura que es va comprometre a continuar “treballant pel meu poble”. Alhora també exposava que “pense que la meua obligació és, durant estos dos anys, anar tancant totes les problemàtiques que han sorgit durant la meua època com a alcalde”.

Amb les explicacions donades per l’actual alcalde en funcions és quan es va acceptar “la postura que continuaré jo durant dos anys al cap del govern de Pego i d’ací a dos anys replantejarem la situació i ja vorem en quina situació estan les coses per a què es produisca, o no, un canvi en eixe govern”.

Com s’ha assenyalat, el principi d’acord al que s’ha arribat és relatiu i correspon, exclusivament, a l’alcaldia, ja que tant Ciutadans de Pego com el PSPV estaven a l’espera de la reunió amb el BLOC per a dur a terme el repartiment de regidories, que es va dur a terme ahir per la nit. En eixa reunió sembla ser que el BLOC va confirmar el seu recolzament a l’envestidura de Carmelo Ortolà, però, assegurava el socialista Enrique Moll, “la sorpresa va ser que, en un principi, ells –els representants del BLOC- es pensaven que no anàvem a comptar amb ells”, tot i que continuava Moll, “nosaltres estàvem esperant que ells vingueren per a redistribuir les regidories i la prova està en què nosaltres havíem fet un bloc de 10 regidories per a repartir-les entre els 10 regidors que nosaltres pensàvem que anaven a formar l’equip de govern”. Reafirmava Enrique Moll que “la nostra intenció és que el BLOC forme part de l’equip de govern i que el BLOC prenga decisions des de dins, no des de fora i que agafe algunes regidories”, tot i que Moll reconeixia que “el BLOC és un partit assembleari i al final qui tindrà l’última paraula serà l’assemblea del BLOC, no nosaltres”.

D’altra banda, sobre aquesta qüestió Enrique Moll apuntava que la decisió sobre les regidories “igual es pot prendre hui, que demà, que la setmana que ve” i posava l’accent en què el que “està clar és que hi ha pacte i que el pròxim alcalde va a ser Carmelo i que el dissabte, igual nosaltres que el BLOC que Ciutadans de Pego anem a recolzar la candidatura de Carmelo Ortolà. Això és l’únic que hi ha clar”, sentenciava Moll.

L’assemblea del BLOC es reuneix aquesta nit per a debatre la proposta presentada per Ciutadans de Pego i PSPV i decidir, definitivament, si el BLOC entra o no entra a formar part del proper equip de govern.
464 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!